promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Leváltják a lángost a büfék, ez az étel hódíthat majd a Balatonnál is

Leváltják a lángost a büfék, ez az étel hódíthat majd a Balatonnál is

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Eljött az újítás ideje, de vajon mit fognak szólni hozzá az emberek?

A Balaton és a lángos kapcsolata hosszú évek óta megingathatatlan, lázba hozva a vendéglátósokat és a közvéleményt egyaránt. Nem múlik el úgy szezon, hogy ne kerülne szóba a lángos aktuális ára, ami általában évről-évre drágul, főleg a magyar tenger partján.

A zúgolódók viszont így sem tudnak ellenállni a fokhagymás-sajtos-tejfölös finomságnak, a vendéglátósok pedig az alapanyagok és a munkaerő drágulásával magyarázzák a sokszor hajmeresztő árakat. De mit kap az, aki maradna a part mentén lévő büféknél, de már unja a lángost?

Rántott lángost!

Mi, magyarok köztudottan mindent kirántunk. Igen, még a tejet is! Míg Ausztriában már pénzt osztogatnak azoknak az éttermeknek, ahol ismét étlapra kerül a rántott hús - félnek ugyanis a nemzeti ételük kihalásától -, addig nálunk nincs olyan étterem, ahol ne szerepelne rajta.

Hiszen mit tesz a zavarban lévő egyszeri étteremlátogató, ha a pincér kérdőn rámosolyog? Rábök a rántott húsra. Nos, hasonló gondolatfonal inspirálhatta a rántott lángost is, ami a koleszterinünkre biztosan nem lesz túl jó hatással, ám a hangulatunkat garantáltan pozitív irányba tereli majd.

És hogy honnan az ötlet? Hát persze, hogy a TikTokról, ahol egy lelkes lángosrajongó úgy döntött, hogy a hagyományos változat helyett inkább bepanírozza a tésztát, amitől így a végeredmény extrán ropogós lesz. Mindezt tetézi, hogy feltétként tejfölt, sajtot, bacönt és hagymát tett rá, és ha ettől még nem indult volna meg a nyáltermelődésünk, mutatunk is róla egy videót:

A jó hír, hogy bárki, aki kedvet érez az elkészítéséhez, akár azonnal ki is próbálhatja, nem kell hozzá gasztrobubusnak lenni, ráadásul a panír nem is drágítja meg túlzottan, és szinte biztos, hogy körülöttünk mindenki kér majd a finomságból. Csak utána ne felejtsünk el egy kört futni a ház körül!