promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Élő adásban beszélt furcsa babonájáról Kós Hubert, ez hozhatta el az olimpiai diadalt

Élő adásban beszélt furcsa babonájáról Kós Hubert, ez hozhatta el az olimpiai diadalt

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az aranyérem egy szerencsét hozó ruhadarabnak is köszönhető.

Csütörtök este megszületett a párizsi olimpia első magyar aranyérme, melyet sokak meglepetésére nem Milák Kristóf, hanem egy másik fantasztikus úszónk, Kós Hubert nyakába akasztottak. Milák egy ezüstéremmel gazdagította a magyar delegáció dicsőségtablóját, a legjobb hír pedig, hogy még mindketten medencébe ugranak az ötkarikás játékokon.

Kós, aki Magyarország negyedik – és egyben legfényesebb – érmét szerezte a francia fővárosban, őrületes úszást követően, az utolsó métereken lehajrázva ellenfeleit csapott a medence falára, a kétszáz hát döntője után pedig olyan interjút adott, amire sokáig fogunk még emlékezni:

„Hihetetlen, még mindig nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Ritkán van olyan, hogy nem tudok mit mondani, most tényleg nem tudok”

– válaszolta az első kérdésre, majd az M4 Sport riportere arról faggatta, hogy hogy lehetett a döntőt megnyerni, amire Kós parádés reakciót adott:

„Abban a gatyában úsztam, amiben megnyertem a vébét, szóval ez is biztosan segített. Csak ebben a gatyában mentem még 55 alá, és olyan érdekesség van még ebben, hogy oké, hogy nem kellett űridő, de kétszer úsztam csak 55 alatt, és ez a világbajnoki és az olimpiai döntőben volt”

– mondta.

„Valahogy megtanítottak arra, hogy a döntőben kell jól úszni”

– tette hozzá Kós, aki manapság már az Egyesült Államokban készül és ott is folytatja tanulmányait. Edzője az a Bob Bowman, aki a Milák Kristófot kétszáz pillangón legyőző León Marchandot is felkészítette az olimpiára. Bowman szárnyai alatt Kós még nem vesztett nagy versenyen döntőt.

A magyar úszó pénteken ismét medencébe ugrott, aki ezúttal már a 100 pillangón bizonyított, és parádés idővel jutott a középdöntőbe, csakúgy, mint Milák Kristóf. Kós azt is elárulta, hogy szinte alig aludt az olimpiai győzelem után, és mire lesz szüksége az újabb döntőbe jutáshoz:

„Bőven egyéni csúcsra. Megpróbálom, aztán ha nem sikerül, akkor ez van... Mindenképp úgy jövök ki innen, hogy bármi történt, olimpiai bajnok vagyok, megcsináltam, amit kell. Ez itt már csak örömúszás a végén"

- mondta az NSO-nak.