promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elhagyta feleségét Szilágyi Áron, majd élete legkeményebb csatáját vívta, hogy visszaszerezze őt

Elhagyta feleségét Szilágyi Áron, majd élete legkeményebb csatáját vívta, hogy visszaszerezze őt

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A vívózseni legkeményebb küzdelme volt újra meghódítani felesége szívét, ez a negyedik ötkarikás küzdelmük együtt.

Kevés olyan ország van ma a világon, akinek a figyelme jelenleg ne Franciaországra szegeződne. Néhány nappal ezelőtt megkezdődött a párizsi olimpia, ezzel pedig kezdetét a vették a hihetetlenül izgalmas meccsek, megmérettetések, összecsapások. Mindenki megpróbálja magából a legtöbbet kihajtani és a legtöbbet nyújtani, hogy igazán büszkévé tegyék az országukat.

Így vannak ezzel a magyar sportolók is, akik minden idegszálukkal a győzelemre koncentrálnak. Közülük is kiemelkedik Szilágyi Áron, aki vívíként állt ki a magyar színekbe és bizony ellenfelei tartottak tőle. Nem is csoda: a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi nehéz ellenfél. Hihetetlenül pontos találatokat visz be, mesterien véd, minden túlzás nélkül legyőzhetetlennek tűnik.

A vívás és a győzelem mellett azonban más is kiemelt fontosságú az életében: ő a felesége, akivel több mint 10 éve boldogítják egymást. Ő Szántó Betti, egy gyönyörű, fiatal hölgy, aki gyakran megjelenik Szilágyi Áron oldalán a közösségi média fotókon. Kapcsolatuk sok mindent kibírt: egy ideig távkapcsolatban éltek, mert míg Áront az edzések Magyarországhoz kötötték, addig felesége Angliában dolgozott, egy banknál, igen magas pozícióban, közgazdász végzettségének köszönhetően. Amikor éppen nem kellett edzeni, akkor a férfi azonnal repülőre pattant és meglátogatta szíve hölgyét a ködös Albionban. Időközben végül a bázisukat ismét Budapestre helyezték át, ezt egy boldog közös posztban jelentették be.

Szerelmük régre nyúlik vissza: a férfi 16 évesen ismerte meg Bettit, aki ekkor még szintén vívott, így szakmabeli volt. Bár azonnal kialakult közöttük a vonzalom, Szilágyi ekkor még a pekingi olimpiára készült és úgy érezte, hogy nem férne bele az idejébe egy komoly kapcsolat. Az ötkarikás verseyről való hazatérése után ismét megkereste a szőke szépséget, ám ekkor ő már foglalt volt, nem várt a sportolóra.

Az újrakezdésre négy évet kellett várni és Szilágyi Áron tette meg a kezdő lépést. Születésnapi köszöntőt írt Bettinek, aki szkeptikus volt az újrakezdést illetően, ám végül adott még egy esélyt a férfinak. Három évvel később pedig már Szilágyi Áron a menyasszonyaként mutatta be Bettit, és egymásra találásuk ötödik évfordulóján mondták ki a boldogító igent, kapcsolatuk pedig azóta is kikezdhetetlen. A versenyek után általában Betti az első gondolata, amikor nincsenek együtt egy-egy külföldi megmérettetés miatt, akkor alig várja, hogy ismét láthassa.

Áron korábban így nyilatkozott a versenyek okozta stresszhelyzetekről, Bettinek ekkor is fontos és különleges szerep jut:

Ő az egyetlen, akivel verseny közben is kommunikálok, leginkább SMS formájában. Az edzőmön és a csapaton kívül csak őt engedem be ilyenkor. Betti mindig tudja, mi segít, és mindig küld valami bátorító üzenetet.

Férje viccesen még azt is megjegyezte, hogy a megnyert aranyérmeinek helyéről a lakásban a felesége dönt, aki pedig szívesen vállalja ezt a nemes feladatot.