promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka élesen bírálta Milák Kristóf edzőjét, hatalmasat hibáztak az olimpia előtt

Hosszú Katinka élesen bírálta Milák Kristóf edzőjét, hatalmasat hibáztak az olimpia előtt

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Milák Kristófról is elmondta a véleményét. 

Az olimpiát megelőző időszakban hosszú ideje téma volt Milák Kristóf. A még mindig fiatal úszóról meglehetősen ellentmondásos hírek jöttek, nem lehetett tudni, kivel, hol készül, egyáltalán készül-e, kimegy-e az olimpiára, milyen formában lesz - meglehetősen enigmatikus volt a viselkedése.

Ehhez képest végül kiutazott az olimpiára, sőt, medencébe is ugrott, és ha már ott volt, "formán-kívülisége" ellenére sikerült a selejtezőkben tönkreverni a mezőnyt, és a világ idei legjobbjával bejutni a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nemrégiben egy interjúban beszélt Milák Kristófról, reagálva a fiatal úszóval kapcsolatos vitákra és kritikákra. Hosszú Katinka elmondta, hogy rendkívül felháborítónak és primitívnek tartja azokat a kijelentéseket, amelyeket a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor tett Milákról. Wladár azt állította, hogy Milák Kristóf tartozik Magyarországnak azzal, hogy komolyan edzésbe áll és elvégzi a szükséges munkát a párizsi olimpia előtt.

Hosszú Katinka szerint Milák nem tartozik Magyarországnak, és a sportvezetés hálás lehet az eddigi eredményeiért. Úgy véli, hogy az olimpiai bajnok és világcsúcstartó úszónak meg kell adni a tiszteletet és elismerést, amit megérdemel. Kiemelte, hogy az ilyen kijelentések nem segítik elő Milák felkészülését és motivációját, hanem inkább ártanak neki.

Milák Kristóf az idei év eddigi legjobb eredményével kvalifikálta magát a 200 méteres pillangó döntőjébe, amelyet ma este úszik. Az úszó idén kihagyta a fukuokai világbajnokságot, mert úgy érezte, hogy fizikálisan és mentálisan sincs abban az állapotban, hogy versenyezzen. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra, és a mostani verseny eredménye azt mutatja, hogy komolyan veszi a felkészülést a párizsi olimpiára.

Összegzésképpen Hosszú Katinka védelmébe vette Milák Kristófot, hangsúlyozva, hogy az elvárásoknak és kritikáknak megfelelően, tisztelettel kell kezelni egy olimpiai bajnokot. Milák ma este úszik a 200 méteres pillangó döntőjében, és mindenki bízik abban, hogy kihozza magából a legjobbat.

forrás: index