promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki a lába közét bámulta az olimpikonnak, miután kijött a medencéből

Mindenki a lába közét bámulta az olimpikonnak, miután kijött a medencéből

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az internet népe furcsa dologra kapta fel a fejét az idei olimpián, és ez volt az első ilyen eset.

Már korábban a tokiói olimpia alatt is rengeteg olyan kontent született, amikor valamiért az úszók ruhája hatalmas viralitásba fordult át az interneten. Napokig, sőt, hetekig beszéltek erről, még azok is, akik nem is követték a versenyeket. A magyar sportsikerek, többek között Hosszú Katinka miatt is az úszásra mi, magyarok nagyon figyelünk a nagy világversenyek alatt,

sokkal többen követik a tévéképernyők előtt is a versenyszámokat, mint máshol.

Most többek között a Bored Panda számolt be arról, hogy Arno Kamminga ruhája nagyon sok kommentet váltott ki az internetes közösségi oldalakon, hiszen a holland úszó sokak szerint szokatlan dresszt viselt, amelyben kicsit úgy tűnt, mintha nem lenne rajta semmi. 100 méteres mellúszásban versenyzett az úszó amúgy, utána készültek róla a fotók, amelyek nagyon virálisak lettek az interneten. Ez most az első ilyen érdekesebb mém a 2024-es párizsi olimpián, azért is figyelnek rá sokkal többen.

Tokióban volt már hasonló eset, akkor a norvég Kristian Blummenfelt vált mémmé rövid idő alatt az átlátszó viselet miatt:

Arno Kamminga úszónadrágja sokak szerint nagyon feltűnő volt, ő maga amúgy rögtön nyilatkozott is a verseny után, és elkeseredettségének adott hangot, hiszen második lett a számban, és nem ez, amiért jött Franciaországba.

A holland csapat tradicionális narancssárgában lépett be az arénába, de ezek közül is korábban azt választották, amely leginkább simul a bőrszínhez, így eshetett meg az, hogy sokan nem is vették észre a hosszú úszófelszerelést az úszón. Az úszóruhák amúgy az elmúlt évtizedekben, és főleg a kilencvenes évek végén igazi forradalmon mentek át, teljesen megváltozott a szabásuk,

természetesen azért, hogy jobb eredmények születhessenek a medencében.

A különleges viselet középen pedig kékre váltott vizesen, míg a lábaknál, mintha belesimult volna a bőrbe, ahogy a Bored Panda képein is lehet látni.

Íme még egy fotó: