promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezt neked Balaton, itt a legolcsóbb a lángos egész Magyarországon: 20 évvel ezelőtti áron adják mindenki nagy kedvencét

Ezt neked Balaton, itt a legolcsóbb a lángos egész Magyarországon: 20 évvel ezelőtti áron adják mindenki nagy kedvencét

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Elég egy ötszázast magaddal vinned, hihetetlen, ugye? Pedig még bizonyítékunk is van!

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. Ez az örök körforgás már évtizedek óta meghatározza a magyar nyaralási kultúrát, és mint ilyen, központi szerepet tölt be természetesen az árazás is.

A lángos nem egy bonyolult étel, különösebben extra hozzávaló nem is kell hozzá, habár az olaj és az áram nem olcsó, az elkészülő darabszámot nézve viszonylag kedvező áron kihozható, és rengeteg feltéttel kínálható, egyszóval igazi magyar gyorsétel, nem véletlenül választják sokan.

Igen ám, csakhogy az elmúlt években nagyon felszaladt az ára, főképp a Balatonon és a különböző rendezvényeken. A magyar tengernél akár háromezer forintot is elkérhetnek egy darabért, de a Sziget „budget” standján sem nagyon találhattunk 2500 forintnál olcsóbban. És ez csak az üres, esetleg sajtos változat, nem ám a luxuslángosról beszélünk.

De mégis akkor hol lehet jó áron lángost enni? A válasz leginkább a vidéki piacokon keresendő, ahol sorok várják az ínycsiklandozó finomságok elkészültét, és vagy helyben bevágják, vagy hazaviszik a családnak, ahol mindenki azzal ízesíti, amivel csak akarja.

A mezőtúri piacon minden bizonnyal a legolcsóbbak között van a lángos, egy sima/fokhagymásért mindössze 450 forintot kérnek, a legtöbb átlagos helyen már ez is 700-800 forint körül van. Persze itt is lehet kapni mindenféle extra változatot, zöldségeset, giroszosat, bolognaisat, ezek már drágábbak, de még mindig tűréshatáron belül vannak. Ínyencebbeknek pedig ott van a házi lekváros, amit szintén csak ajánlani tudunk.

A 450 forintos lángos nagyjából a 20 évvel ezelőtti árszint volt a Balatonon, persze azért tegyük gyorsan hozzá, hogy még ma is lehet jó árakat kifogni arrafelé is, csak nem feltétlenül a strandok büféjénél kell keresgélnünk.

Tudsz ennél is olcsóbb lángost az országban? Várjuk a titkos lángoslelőhelyeket kommentben! Addig is mutatunk egy jó receptet!