promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a magyar ételt le kellett venni az étlapról Amerikában

Ezt a magyar ételt le kellett venni az étlapról Amerikában

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Magyar ételek a világ minden táján meghódítják az embereket, vannak, akik újragondolják ezeket.

Az internet tele van olyan videókkal, amikor kultúrákat találkoztatnak gasztro vonalon. Felkérnek embereket, hogy kóstoljanak meg olyan ételt, amelyek egy másik ország kedvence, harapjanak bele olyan kajába, amely egy adott országban vagy kultúrában nagyon népszerű. A reakciók néha igazán elképesztők, hiszen a résztvevők sokszor azonnal kifejezik, hogy mennyire ízlik vagy éppen nem ízlik nekik az adott étel.

Ha pedig arról van szó, hogy egy adott ország legkedveltebb ételeit kóstoltaják a résztvevőkkel, akkor az is kiderül, hogy a mi ízlésünk mennyire felel meg az ő ízlésüknek, melyk azaz étel, amely nagyon ízlik nekik, és melyik az, amelyik kevésbé, melyik az, amelyik szerintük nem is különbözik annyira az ő ételeiktől.

Korábban a Sváby András műsorvezetése mellett az ATV-re készülő Heti Napló című műsorban egy dallasi magyar éttermet mutattak be, ahol elképesztően jó hangzású magyar ételek közül válogathatnak a vendégek. Ez az egyik legsikeresebb külföldi magyar étterem, ahol a vendégek nem is kint, külföldön élő magyarok, hanem helyi lakosok, amerikaiak, akik szeretik a magyar ételeket.

Miközben azt is megtudhatjuk, hogy mely magyar ételek az amerikaiak kedvencei, azt is hallhatjuk, hogy mely ételek nem ízlettek nekik, melyek azok az ételek, amelyeket egyszerűen le kellett venni az étlapról.

Ilyen például a kocsonya is.

A Heti Napló riportjából bővebben is megtudhatjátok, hogy vélekednek a magyar ételekről az amerikaiak Dallasban.