promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Baj van a Megasztárral, a TV2-n már ma estétől rendkívüli változások jönnek

Baj van a Megasztárral, a TV2-n már ma estétől rendkívüli változások jönnek

Borítókép:  TV2 Play
TV műsorok
Kategória fejléc
Promotions

Bezuhant a nézettség, a konkurens csatornánál is új stratégia jön, élesedik a verseny.

Hatalmas várakozások előzték meg a 12 év után visszatérő Megasztárt, a TV2 pedig eleve nagyon jó helyzetben várta a kezdést, hiszen a őszi időszak elején repülőrajtot vettek. Úgy nézett ki, hogy a csatorna tarolni fog a nézettségi versenyben, ám aztán történt valami, amire nehéz magyarázatot találni. Talán mégsem volt annyira jó ötlet feltámasztani a tehetségkutatót?

Mint azt a Sorozatwiki a nézettségi adatokra hivatkozva megírta, a Megasztár ugyan jól ment, de mostanában fordult elő először, hogy nem tudott egyeduralmat kialakítani. Ráadásul a nézettsége az indulás óta folyamatos zuhanást mutat, mind a 18-49-es korosztály, mind pedig a teljes lakosság körében.

Előbbinél 31-ről 21,6 százalékra esett vissza, utóbbinál 1,062 millióról 888 ezerre. A fiatalok körében a nézők harmadát elvesztette néhány hét alatt, ami aggasztó lehet, ráadásul – ha már Sztárbox – ezúttal nem sikerült egyhangú pontozással győznie a Megasztárnak, döntetlen született a két szuperprodukció között.

Ami szintén rossz hír a csatorna számára, hogy az elmúlt időszakban az RTL ledolgozta hátrányát, ugyanakkor onnan is elbúcsúzott egy népszerű műsor, az Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban az előző héten a végéhez ért. A TV2-nél az Ázsia Expressz volt érzékenyebb veszteség, a Kísértés nem durrant akkorát, mint várták.

Ennek ellenére mindkét kereskedelmi óriásnál jönnek a változások, hogy új lendületet vegyenek, a hétvégéhez azonban egyelőre nem nyúl a TV2, legfeljebb a szokásos „taktikai” időpont-tologatások jönnek, amivel egyébként mindkét csatorna rendszeresen szokott is élni.

Úton a változások a TV2-nél

Hétfőtől a Tények Plusz továbbra is 18:45-kor kezdődik, és a megszokott adáshosszal jelentkezik, ez lesz az egyetlen hétköznap esti program, ahol nem történik változás. Az Ázsia Expressz és A Kísértés helyére 19:55-től a Séfek séfe 6. évada érkezik, amely bruttó 2 óra 15–25 perces adásokkal kerül majd képernyőre.

Késő este a Kőgazdag fiatalok 2. évada debütál a TV2-n. A trash reality hétfőnként 22:15-kor, keddtől pedig 22:30-kor lesz látható, azonban a tavalyihoz képest több változással. A "Rich Kids Hungary" angol cím elmarad, és az epizódok időtartama is rövidül, nettó 30 percre, így reklámokkal együtt körülbelül 45 perc lesz a műsor.

Az RTL legnagyobb változtatása szintén a főműsoridőnél keresendő, ott ugyanis az Árulók helyett a Nyerő Párosok érkeznek, a Házasodna a gazda továbbra is változó időpontokban lesz látható.