promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Terjed a műanyag palack átverés, a hipermarketek önkiszolgáló kasszáinál történik a csalás, sokan elhiszik

Terjed a műanyag palack átverés, a hipermarketek önkiszolgáló kasszáinál történik a csalás, sokan elhiszik

Borítókép:  promotions.hu
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Simán át lehet verni egyetlen műanyag palackért kapott 50 forintos kuponnal az önkiszolgáló kasszát? Terjed a csalás, sokan bedőlnek​

Alkalmanként történnek olyan változások az életben, amelyek lehet szeretni, elfogadni vagy éppen gyűlölni, de szinte az egész társadalomra hatással vannak. llyen most a műanyag palackok és a fémdobozok visszaváltása is, amiből nehéz kivonni magunkat, mert a gyártók az idei nyártól már csak olyan csomagolásokban adhatják ki a termékeiket, amelyeken rajta van a jellegzetes 50 forintos embléma. 

Szakértők szerint ez az 50 forint éppen akkor összeg, amennyiért már hajlamosak vagyunk félretenni a palackokat és nem a kukába dobni. Ha úgy tetszik, egy lélektani határt, amit az áremelkedésben még lenyeltünk, tudván, hogy majd visszakapjuk, de túl sok ahhoz, hogy lemondjunk róla. Sőt, olyanok is vannak, akik mindent bevetnek annak érdekében, hogy valahogy meghekkeljék a rendszert és egyetlen műanyag palackból nagyobb összeget szedjenek össze, különböző trükkökkel.

Vélhetően ezen munkálkodik az a tiktokker is, aki egy vírusként terjedő videóban mutatta be, ahogy (elvileg) egyetlen műanyag palackért kapott 50 forintos vásárlási kuponnal megvesz egy 432 forintos csipszet. Hogy akkor már miért nem valami egészséges, értelmesebb dologra költi, abba most ne menjünk bele, a lényeg, hogy szerinte a Tesco önkiszolgáló kasszáit meg lehet téveszteni, méghozzá nagyon könnyen.

Valóban egyetlen műanyag palackért kapott kuponnal történik az átverés?

A videó szerint a vásárlás végén a terminál szisztematikus nyomkodása, a képernyőn történő oda-vissza lépkedés a megoldás, és “amikor sokat töltött a gép, akkor utána jó lesz”. Elvileg ugyanazt az egy kupont használja fel többször a videós, valójában több kupon van nála, a papírok csörgése jól hallható, ahogy próbálja cserélgetni azokat (több-kevesebb sikerrel).

A szemfüles kommentelőket persze nem lehet megtéveszteni és mi is azt javasoljuk, hogy ne próbálkozzon senki a hétvégi nagybevásárlás költségét ilyen módon megúszni, mert nem fog működni. 

A hozzászólók szerint is csak egy lájkvadász átverés a videó:

„Egy vonalkód csak egyszer olvasható be, kamu az egész.”

„Mikor a flakonra azt mondja hogy üveg?!!!Már nem hiteles....”

„Ez csalás te pedig egy gazember vagy.”

„Meg kéne tanulni, helyesen írni, nem bűncselekményre bíztatni másokat!”

„Minden kuponon van egyedi azonosító, csak egyszer lehet fizetni vele. A kezében van sok kupon, azért nem mutatja a leolvasást. Te meg mész kipróbálni, a rendőr meg elvisz.”

A videó itt nézhető meg.