promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megszakadt az élő tévéadás, majd hátborzongató üzenet jelent meg a nézők előtt, a felelősöket azóta is keresik

Megszakadt az élő tévéadás, majd hátborzongató üzenet jelent meg a nézők előtt, a felelősöket azóta is keresik

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Nem egészen emberi hang volt, hanem valami furcsa, elektronikus, földönkívüli. - Máig nincs megoldás a történelem legrejtélyesebb tévés jelenetére.

Negyvennégy évvel ezelőtt különös esemény történt a televíziózás történetében. Egy élő televíziós adás irányítását hat percre átvette egy úgynevezett idegen intelligencia, és bizarr üzenetet közvetített az egész emberiség számára. Ez a rejtélyes esemény a mai napig megoldatlan maradt.

1977. november 26-án, délután 5 óra körül a dél-angliai Southern Television hálózaton a Független Műsorszolgáltató Hatóság rendszeres hírműsorát egy számítógép által generált hang szakította meg. Amikor a Southern TV hírműsorvezetője, Andrew Gardner a legfontosabb híreket közölte, hangja eltorzult, a tévé képe megingott, és az emberek furcsa, fémes zümmögést hallottak, majd egy mély és komor, visszhangos hang, amely úgy tűnt, mintha elektronikusan álcázott hangot hallottak volna, egy olyan személytől, aki azt állította, hogy egy másik világból érkezett idegen.

A Vrillon üzenet rejtélye a mai napig megoldatlan.

A hang Vrillionnak nevezte magát, és egy bizonyos testületet képviselt, amelyet „Az Ashtar Galaktikus Parancsnokság” néven ismertek. Rejtélyes üzenetet adott át, amelyben arra kérte az embereket, hogy hagyjanak fel a háborús szokásokkal, és fogadják el a békét, mielőtt túl késő lenne.

A teljes üzenet így szólt:

„Vrillon, az Ashtar Galaktikus Parancsnokság képviselője beszél hozzátok. Sok éven át láttatok minket fényként az égen. Most békében és bölcsességgel szólunk hozzátok, ahogyan tettük ezt testvéreitekhez és nővéreitekhez szerte ezen a Föld nevű bolygótokon. Azért jöttünk, hogy figyelmeztessünk benneteket fajotok és világotok sorsára, hogy közölhessétek társaitokkal, milyen irányt kell választanotok, hogy elkerüljétek a katasztrófát, amely a világotokat és a körülöttetek lévő világaink lényeit fenyegeti.

Ez azért történik, hogy részt vehessetek a nagy ébredésben, ahogy a bolygó átlép a Vízöntő Új Korszakába. Az Új Korszak a nagy béke és fejlődés időszaka lehet fajotok számára, de csak akkor, ha uralkodóitok tudatában vannak azoknak a gonosz erőknek, amelyek beárnyékolhatják ítéleteiket.
Legyetek most csendben és figyeljetek, mert a lehetőségetek talán nem jön el újra. A gonoszság minden fegyverét el kell távolítani. A konfliktus ideje már elmúlt, és a faj, amelynek ti is részei vagytok, továbbléphet evolúciójának magasabb fokára, ha méltónak mutatkoztok erre. Csak rövid időtök van arra, hogy megtanuljatok békében és jóakaratban együtt élni. Bolygószerte kis csoportok tanulják ezt, és azért léteznek, hogy átadják mindannyiótoknak a hajnalodó Új Korszak fényét.

Tanításaikat szabadon elfogadhatjátok vagy elutasíthatjátok, de csak azok jutnak el a spirituális fejlődés magasabb birodalmaiba, akik megtanulnak békében élni. Halljátok most Vrillon hangját, aki az Ashtar Galaktikus Parancsnokság képviselője, és hozzátok beszél. Legyetek tudatában annak is, hogy sok hamis próféta és vezető tevékenykedik a világotokban. Elszívják tőletek az energiátokat - az energiát, amit ti pénznek neveztek, és gonosz célokra fordítják, és értéktelen salakot adnak cserébe.

Belső isteni énetek meg fog védeni ettől. Meg kell tanulnotok érzékenynek lenni a belső hangra, amely meg tudja mondani nektek, hogy mi az igazság, és mi a zűrzavar, a káosz és az igazságtalanság. Tanuljatok meg hallgatni az igazság hangjára, amely bennetek van, és a fejlődés útjára fogjátok vezetni magatokat. Ez a mi üzenetünk kedves barátainknak. Sok éven át figyeltünk titeket, ahogyan ti is figyeltétek fényeinket az égboltotokon.

Most már tudjátok, hogy itt vagyunk, és hogy több lény van a Földeteken és a Föld körül, mint amennyit a tudósaitok beismernek. Mélységesen aggódunk értetek és a fény felé vezető utatokért, és mindent megteszünk, hogy segítsünk nektek. Ne féljetek, csak arra törekedjetek, hogy megismerjétek magatokat, és harmóniában éljetek Föld bolygótok útjaival.

Mi, az Ashtar Galaktikus Parancsnokság tagjai köszönjük a figyelmeteket. Mi most elhagyjuk létezésetek síkját. Legyetek megáldva a kozmosz legfőbb szeretetével és igazságával.”

A megszakadt élő adást rengetegen látták.

Az egész adás alatt a videó közvetítés csak enyhe torzítással érintkezett. Az üzenet a Looney Tunes rajzfilm programozása közben ért véget. Andrew Gardner hallgatott az esetről, és úgy tett, mintha mi sem történt volna. A furcsa adást azonban több ezer ember hallotta Dél-Angliában, akik bizonyára azt hitték, hogy viccről van szó.

A tévécsatorna bocsánatot kért nézőitől a kellemetlenségekért, és az egész ügyet nyilvánosan átverésnek minősítette. Hamarosan az összes brit médium közzétette az esetről szóló hírt, majd az eset a nemzetközi média figyelmét is felkeltette. Az ITV társaság, amelynek adását megszakította ez az üzenet, hosszasan és alaposan kereste az incidens felelősét, egy esetleges tréfamestert vagy egy leleményes technikust, akinek sikerült feltörnie a berendezéseiket.

Sajnos nem sikerült a tettes nyomára bukkanniuk. Csak annyit sikerült kideríteniük, hogy a jelet a Connington Hillen található Hannington adó antennájára küldték, amely Berkshire és Észak-Hampshire felé sugároz. A jelforrás pedig elég kicsi volt, valahol az antenna közelében helyezkedett el.

A téma szakértője, John Reppion is megszólalt.

Ezt az esetet az anomális jelenségek különböző kutatói és az ufológusok többször is tanulmányozták. Különösen híres John Reppion, a brit bizarr mesék és folklór gyűjtője.

Reppion azt állította, hogy a rejtélyes üzenet mögött álló személy alaposan felkészült az esetre, és kifejezetten a késő délutáni híradó időpontját választotta ki az adáshoz, hogy minél többen hallhassák. Reppion ezután több későbbi esetet is megvizsgált, amikor tréfamesterek megpróbálták megzavarni az amerikai televíziós adásokat, és megállapította, hogy ezek alapvetően különböznek „Ashtar üzenetétől”.

A háború és a béke furcsa témaválasztás volt.

Az összes amerikai tréfamester szándékosan humoros üzeneteket küldött a tévében, míg Vrillon hangját teljes komolysággal sugározták, és soha nem mondott semmi olyat, ami valami viccesre utalt volna. És még az is, ahogy Vrillon hangja szólt, valami egészen másról árulkodott. Nem egészen emberi hang volt, hanem valami furcsa, elektronikus, földönkívüli. Néhány állítólag valódi felvételt lehet találni erről az adásról a neten, de lehet, hogy ezek csak kései rekonstrukciós kísérletek.

Manapság sok ufológus úgy véli, hogy Ashtar üzenete az idegenek valódi kísérlete volt arra, hogy felvegyék a kapcsolatot a földlakókkal, és megpróbálják meggyőzni őket, hogy ne kezdjék el a harmadik világháborút. Úgy vélik, hogy az 1970-es évek végén a Nyugat és a Szovjetunió közötti hidegháború különösen feszültté vált, és sokan úgy vélték, hogy hamarosan nukleáris háború kezdődik.

A jelenetről készült videót itt tudjátok megtekinteni:

Forrás: Collective