promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
87 éve megpecsételődött az emberiség sorsa: véletlenül olyan jelet küldtünk a földönkívülieknek, amit sosem szabadott volna?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem keltettünk éppenséggel jó első benyomást, ha valaki figyelt minket a világűrből.

A történelem egyik legsötétebb, legkegyetlenebb időszaka és szégyenfoltja a II. világháború, aminek jellegzetes alakja volt a náci vezér, Adolf Hitler. Nem mindenki gondolta volna róla még 1939 előtt, hogy ekkora gondot fog okozni, talán ezért is lehetett az, hogy a Time magazin 1938-ban megválasztotta őt az év emberének, illetve még az 1936-os berlini olimpián is ő tartotta a nyitóbeszédet.

Utóbbival kapcsolatban volt egy elég érdekes, és bizonyos szempontból rendkívül aggasztó elmélete az 1996-ban elhunyt, híres csillagásznak, Carl Sagannak, ugyanis állítólag azt írta az egyik könyvében, hogy Hitler olimpiai nyitóbeszédének közvetítése volt az első jel, ami olyan erős volt, hogy átjutott a Föld atmoszféráján, egyenesen a világűrbe.

Vagyis, ha létezik földönkívüli élet, vagy valamilyen intelligens idegen civilizáció az univerzum másik szegletében, akkor elvileg a náci diktátor volt az első ember, akit valaha láthattak.

Nem éppen nevezhető túlzottan jó első benyomásnak Hitler, hiszen egy olyan alakról van szó, aki több millió ember halálát okozta, de erről persze nem biztos, hogy tudnak a feltételezett földönkívüliek – bár, ha felkeltettük az adással az érdeklődésüket, és elkezdtek rendesen figyelni ránk, akkor már pontosan tudják, hogy milyen szörnyűségek következtek az 1936-os berlini olimpia nyitóbeszéde után mindössze pár évvel.

Sokak szerint ez a véletlenül a világűrbe küldött adás akár még az emberiség sorsát is megpecsételhette, de persze nem kell túlzottan aggódni, hiszen azóta már megváltozott a világ, fejlődött a technológia, így ha léteznek is űrlények, akkor jó eséllyel már máshogy látnak minket.

Itt lehet megnézni Adolf Hitler olimpiai nyitóbeszédét és a ceremónia egy részét, ha mi is látni akarjuk, hogy mit láthattak elvileg először a Földről a földönkívüliek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás