promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes kapu borzolja a kedélyeket, már megint találtak valamit az Antarktiszon

Rejtélyes kapu borzolja a kedélyeket, már megint találtak valamit az Antarktiszon

Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Idegen bázis bejárata vagy szokványos jégformáció? Erről zajlik jó ideje a vita egy titokzatos antarktiszi kapu kapcsán.

Valami nem stimmel az Antarktisszal, az ezt bizonyító jelek egyre csak sokasodnak. Feltételezések szerint a hatalmas déli kontinens nem volt mindig kietlen hósivatag, sőt talán rendkívül fejlett civilizáció virágozhatott rajta, mígnem egy kataklizma elpusztította.

A nácik a második világháború idején élénk érdeklődést mutattak az Antarktisz iránt, állítólag titkos bázist is létesítettek rajta, hogy a bukást követően ott építsék újjá a szervezetüket. Az 1940-es években az amerikaiak is szokatlanul nagy flottát küldtek abba a térségbe, és a felfedező Richard E. Byrd – bevallása szerint – igen fejlett lényekkel találkozott a mélyben.

A közelmúltban pedig egy újabb döbbenetes felfedezés borzolta a kedélyeket. Amint arról a New York Post is beszámolt, egy rejtélyes kapura bukkantak egy hatalmas antarktiszi hófalban. Persze, csupán a Google Maps segítségével, amatőr kutatók, de a feltételezett bejárat elég meggyőzőnek tűnik a képe alapján.

Eltekintve a komolytalan megjegyzésektől (például attól, hogy itt lehet a Nagylábként ismert misztikus lény nyaralója), valóban érdemes alaposabban körbejárni a dolgot. Már csak azért is, mert a kapu nem messze, délkeletre található a japán Showa kutatóállomástól. Elképzelhetetlen, hogy a szakemberek ne tudnának róla, ha valóban ott van.

Egy szakértő, Bethan Davies newcastle-i professzor szerint valóban különös és ritka jelenségről van szó, ám aligha egy idegen világba nyíló bejáratról. Valószínűleg egy olyan jéghegy látható darabja lehet a szokatlanul szögletes objektum, amely beleragadt a sekély antarktiszi vizekbe, majd betemette a hó és a jég.

Egyébként a kapu (nevezzük most már így) pontos koordinátáit is megadták a lelkes amatőr keresők, így bárki közelebbről megnézheti magának itt: 69°00'50"S 39°36'22"E. Bethan Davies szerint a jég számtalan ilyen alakzatot képes formálni a Déli-sarkvidéken, vagyis a szorgosan keresgélők nem egyetlen ilyen képződményt fognak találni.

Mi lehet ez?