promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Erőszakoskodtak édesanyámmal egy pláza parkolójában, olcsó bóvlit sóztak rá 60 ezer forintért

Erőszakoskodtak édesanyámmal egy pláza parkolójában, olcsó bóvlit sóztak rá 60 ezer forintért

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Sztorik & Olvasói levelek
Kategória fejléc

Annyira megijedt, hogy kifizette a tőle követelt 60 ezer forintot.

Istvánnak egyik nap csörgött a telefonja: édesanyja volt a vonal másik végén és felzaklatott hangon próbálta elmagyarázni fiának, hogy mi történt vele. Néhány férfi egy parkolóban szólította le és megpróbáltak neki eladni valamit. István levelét változtatás nélkül közöljük:

Promotions.hu! Nagyon sokat segítene, ha a levelemet megjelentetnétek, hogy más idős rokona ne járjon így. Anyukám egy nagyon szelíd, 70 évén túllévő nő, akit még úgy neveltek, hogyha hozzászólnak, akkor odafordul és figyelmesen meghallgatja a másikat. Most épp ez lett a "veszte". Éppen végzett egy bevásárlóközpontban, amikor az autója csomagtartójába bepakolva egy férfi megszólította. Mikor magára vonta édesanyám figyelmét, aki válaszolt neki néhány kérdésre, megjelent még egy férfi, kezében egy agy csomaggal, amelyben lábasok voltak.

Hamar kiderült, hogy illegális árusokkal van dolga.

Gyorsan a tárgyra tértek, hogyha már így beszédbe elegyedtek, akkor esetleg nem érdekelné-e anyukámat egy lábaskészlet, európai uniós minőség, ellenőrzött, örök garancia (mégis, kihez?), nagyon jó áron, csak 99.990 forint. Természetesen anyukám hárította az ajánlatot, ám ekkor megjelent egy harmadik férfi is, aki jelezte, hogyha most megveszi, egy csomó más dolgot is kap ajándékba. Kompressziós harisnyát, szeletelőt, késkészletet.

Azt, hogy az áru honnan vannak, természetesen nem tudták megmondani.

Édesanyám még mindig tiltakozott, nem akart kötélnek állni és nem akart semmit venni, azonban egy negyedik férfi is megjelent, ő pedig rászólt a többiekre, hogy nehogy átverjék és adják oda neki az egészet 60 ezer forintért. Édesanyám ekkor már nagyon megijedt és végül 5 perc győzködés után kifizette a pénz. Ekkor járt arra két férfi akiknek feltűnt a jelenet és azonnal elzavarták az árusokat.

Odamentek édesanyámhoz, aki nagyon zaklatott volt és megvárták, míg felhív engem telefonon.

Azonnal odasiettem és megnyugtattam, valamint tudtam, hogy mennyire hiányozna neki ez a pénz, így odaadtam, mondván, hogy megtaláltam azokat, akik rásózták az árut. A mai napig ebben a hitben él. Én azonban mélységesen elkeseredtem. Idős embereket állnak körbe és ne kerteljünk, félemlítenek meg és ebből szerzik meg a megélhetésre valót?

Mert bár fizikai erőszak nem történt, azért egy pillanatig sem lehet azt gondolni, hogyha egy 70 éves nőt körüláll négy nagyobb megtermett férfi egy félsötét parkolóházban, akkor az nem fenyegető, mert nagyon is az. És ezt pontosan tudta az a négy... nem is mondom ki micsoda. A termékek természetesen nem csak túlárazottak, hanem rossz minőségűek is, nagyjából dobhatom is ki a kukába mindet.

A legtöbb amit tehetünk, hogyha ilyet látunk, akkor azonnal lépjünk közbe, mivel általában ha megzavarják őket megijednek és beszélgessünk el az idősebb rokonainkkal, szeretteinkkel, hozzátartozóinkkal, hogyha ilyet tapasztalnak, akkor ne vásároljanak, hanem próbáljanak meg segítséget kérni, vagy a kocsiba beülve elhajtani.