promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos átverés terjed a budapesti főpályaudvarokon, többen áldozatul estek már a trükkös szemfényvesztésnek

Botrányos átverés terjed a budapesti főpályaudvarokon, többen áldozatul estek már a trükkös szemfényvesztésnek

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy újabb csalásforma vált népszerűvé a fővárosban, ne dőljetek be nekik!

Ha valamelyik nagy budapesti pályaudvaron van dolgunk, szinte biztos, hogy belefutunk pár szélhámosba. Itt most nem a kéregetőkről van szó, ők legalább tiszta lappal játszanak, hanem az „adománygyűjtőkről”, a kétes pénzváltókról, vagy éppen azokról az egyénekről, akiről most is szó lesz.

Aki naiv és nem találkozott még ilyen csalókkal, az megáll, bedől a kétségbeesettnek tűnő hadarásnak, annak, hogy csak vonatjegyre kell, hogy haza szeretne utazni a szüleihez. Aztán amikor két hét múlva újra ugyanezzel a szöveggel megy oda, akkor már egyértelművé válik, hogy mi a tényállás.

Néhányan egészen elképesztő történettel állnak elő, míg mások inkább az egyszerűbb megoldásokat választják, hogy megkopasszák pár forinttal a becsületes embereket – népszerű egyebek között a jegykiadó automaták érmetálcájának eltömítése is.

A Redditen nemrég egy egészen másfajta csalásról számoltak be, amihez már eszközt is használtak, méghozzá egy bizsu formájában:

„Egyszer a Népliget buszállomáson leült mellém egy fiatal, magát románnak valló srác, majd teátrális mozdulatokkal eljátszotta, hogy talált valamit a pad alatt. Egy gyűrű volt, rajta egy 300 000 Ft-os árcédulával. Mondta, hogy ő nem tud olvasni meg nem is ismeri a környéket, de ideadja a gyűrűt a telefonomért cserébe, és akkor én jó pénzért eladhatom egy ékszerüzletnek. Persze elhajtottam”

– írták egy kommentben.

Természetesen sem a talált gyűrű, sem annak értéke nem volt igaz, így a legjobb, amit ilyenkor tehetünk, hogy odébbállunk. Általános tanácsként pedig leginkább azt tudjuk javasolni, hogy a lehető legkevesebbet időzzetek ezeken a helyeken, mert ahol egy csaló megjelenik, ott általában több is van, és ne legyenek kétségeink, mindegyikük a könnyen megvezethető emberek pénzére hajt!