promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel az aljas jegykiadó automatás-trükkel verik át Budapesten az embereket, videón a szélhámosság
Borítókép:  BKK
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatunk egy leleplező videót, hogy neked már ne kelljen bedőlnöd a csalóknak!

A BKK automatái nem mindig vannak topformában, előfordul, hogy csak sokadik próbálkozásra sikerül kiválasztani, amit szeretnénk, aztán meg nem fogadja el a kártyát. Ami persze előfordulhat, hiszen naponta rengetegen használják a tömegközlekedés szempontjából ma már elengedhetetlen gépeket, így alapos strapának vannak kitéve.

Épp ezért sokan visszasírják az egyszerű kis trafikokat, vagy újságosbódékat, hiszen ezeknél nem kellett bajlódni semmivel, fizettünk, megkaptuk a jegyünket és mentünk a dolgunkra. A modern világban azonban ez már nem így működik, hiszen amit gépekkel ki lehet váltani, azt ki is váltják.

Ez azonban újfajta csalási módszereket hozott magával, ma már kevésbé a zsebtolvajoktól, inkább a telefonos, internetes csalóktól kell tartanunk. Az „unokázás” ma már szinte elavult, a bankszámlaadatok megszerzésével viszont gyakorlatilag a teljes megtakarításunk odalehet – ami elég riasztó, főleg annak fényében, hogy milyen sok helyen kell használnunk a kártyánkat, vagy megadni a számlaszámunkat.

Ezekkel együtt persze a védelmi módszerek is folyamatosan fejlődnek, ám vannak olyan helyzetek, ahol nem lehet másokra számítani, és nekünk kell szemfülesebbnek lenni, hogy a csalóknak elmenjen a kedvük a próbálkozásoktól.

Vannak ugyanis olyanok, akik hibrid módszerekkel igyekeznek minket megszabadítani kisebb összegektől, ilyenek ólálkodnak a budapesti jegykiadó automatáknál is. Trükkjük igen egyszerű, mint ahogy a megoldás is, amit szintén felvázolunk.

A pitiáner tolvajok csele a visszajáró helyének eltömése, így az egyszeri jegyvásárló azt hiheti, hogy elromlott az automata, és veszni hagyja azt a néhány száz forintot, amit „elnyelt” az automata. Mindeközben a szélhámos alig néhány méterre várakozik, és azonnal lecsap a potyapénzre, amint az áldozata csalódottan távozott.

Ha hasonló helyzetbe kerülünk, először mindig nézzük meg a visszajáró ablakának belsejét, hátha egy papírgalacsin formájában azonnal megoldást találunk a problémára. Bátrabbak akár körbe is pillanthatnak, felmérve, hogy ki állhat a dolog mögött, önbíráskodásra azonban senkit nem biztatnánk, inkább szóljunk valamelyik biztonsági embernek, hogy tolvaj garázdálkodik a környéken.

Íme egy videó, ami le is leplezte a csalást:

Forrás: A Bucavasgyúró

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás