promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérlázító csomagküldős átverés terjed hazánkban, már többezer embert verhettek át így a csalók
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Posta adott néhány tanácsot a „kamucsomagok” kiszűréséhez.

Most kifejezetten érdemes észnél lenni, amennyiben egy olyan csomagot hozna ki a postás, melyet akár nem is rendeltünk meg. Az utóbbi időben ugyanis megszaporodtak azok az átverések, amelyekkel akár több tízezer forintot is bukhat a gyanútlan áldozat.

Egyre több olyan történetről hallani mostanában, hogy az interneten megrendelt vagy éppen meg sem rendelt utánvétes csomagokkal vernek át sokakat az utóbbi időben. Egy ilyen „kamucsomag” pedig akár 30 ezer forintot is taksálhat. Ennek okán a Magyar Posta most reagált is a jelenségre. 

Mint írják, a Magyar Posta jogszabályi kötelezettsége kizárólag arra terjed ki, hogy a küldeményeket a címzettekhez eljuttassa. A társaság nem webáruház, hanem kézbesítési szolgáltató, így a megrendelt csomagok tartalmáról sem neki, sem munkatársainak nincs és nem is lehet információja.

A tapasztalt jelenség elkerülése érdekében javasoljuk tisztelt ügyfeleinknek, hogy webes rendeléseik során minden esetben győződjenek meg arról, a megbízható webáruházból rendelnek-e 

– nyomatékosították a Világgazdaság megkeresésére, hozzátéve, hogy ehhez támpontul szolgálhatnak az eladó értékelései. 

 A Magyar Posta azzal védekezik, hogy sem a megrendelést, sem az erről szóló dokumentációt nem látja, sőt nem is láthatja.

A küldemények tartalmának vizsgálata a megrendelő joga és felelőssége, akinek lehetősége van az átvételt megtagadni. Ezért a Magyar Posta elhatárolódik attól a napokban felerősödő, a médiában megjelent hamis állítástól, hogy az úgynevezett „kamucsomagok” tartalmához bármiféle köze lenne.

- írták.

Ezért azt tanácsolják mindenkinek, hogy megrendelés előtt érdemes elolvasni az adott webáruház általános szerződési feltételeit, gyakran ismételt kérdéseit, különösen a reklamációra, visszaküldésre vonatkozó fejezeteket. Amennyiben pedig mindezek ellenére valaki „kamucsomagot” kap, a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez kell fordulnia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás