promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen átverés terjed Budapesten, olyat tettek egy fiatal sráccal, amiből nagy baj lehetett volna
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak óvatosan, valószínűleg nem ő volt az egyetlen, aki az áldozatukká vált.

Nem ez az első ilyen mocskos trükk, és valószínűleg nem is az utolsó, mindenesetre jobb ha tudunk róla. Habár az is igaz, hogy ezekre felkészülni nagyon nehéz, minél szélesebb körben ismerik, remélhetőleg annál kevesebben próbálkoznak be vele.

Ezúttal nem valami online, applikációs, vagy adathalász-átverésről van szó, és mielőtt azt hinnénk, hogy manapság már csak ilyesmikkel igyekeznek pénzt legombolni a gyanútlan áldozatokról, van egy rossz hírünk.

Ez a mostani ugyanis egy „klasszikus” módszeren alapul, hasonlókat pedig nem csak a járókelők, de az autósok is átélhettek. Nem csupán nálunk, de számtalan országban előfordult már, hogy gyakorlatilag eljátszottak egy gázolást, pénzt követelve a sofőrtől. Aki tényleg bevette, az fizetett, az elkövető meg már ment is a következő autó elé.

Ennél is jóval egyszerűbb trükköt eszeltek ki Budapest utcáin, ahol egy fiút próbáltak meg rávenni arra, hogy fizessen, ő azonban rájött, hogy valami nagyon nem stimmel. A történet a Threads-en jelent meg:

„Óvatosan skacok! Egy barátomat megkértem, hogy ugorjon el nekünk kötélért a táskáinkhoz Budapesten (egy táskabolt tette ki a posztot – a szerk.) és a 13. kerületben nekiment direkt két srác. Eljátszották, hogy leesett az egyik telefonja és összetört. Nyilván a barátomnak leesett a dolog és jelezte, hogy nem vette be, és ők elég agresszívan reagáltak. Csak azért nem lett verekedés, mert a barátom bölcsen eljött (jó, elfutott) onnan. Viszont valószínű így próbálnak pénzt kiszedni a gyanútlanokból, legyetek figyelmesek”

– írta a jó tanácsot a posztoló.

Remélhetőleg senki nem dől be a galád trükknek, és a legjobb, amit tehetnek az áldozatok, hogy minél hamarabb kereket oldanak, illetve jelzik a hatóságoknak a történteket – az elkövetők valószínűleg a közelben garázdálkodnak majd a továbbiakban is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás