promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rajongóitól kért segítséget, roppant kínos helyzetbe került Ernyey Béla, épp a születésnapján

Rajongóitól kért segítséget, roppant kínos helyzetbe került Ernyey Béla, épp a születésnapján

Borítókép:  TV2
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A lehető legrosszabbkor történt az eset, persze egy ilyen sosem jön jókor, szerencsére követői résen voltak.

Ernyey Béla kétségbeesett posztban kért segítséget nemrég követőitől, ugyanis valaki visszaélt a nevével és feltörte Facebook-oldalát, majd a nevében kezdett üzeneteket küldeni női rajongóinak, akik közül jó néhányan megkapták a furcsa levelet, ám többségük átlátott a szitán, és tudta, hogy azt nem a 82 éves színművész küldte.

„Idén a világ egy távoli, nyugodt, de kulinárisan mégis kiemelkedő pontján éljük meg a közelgő születésnapomat. Gondoltuk legalábbis eddig... De az élet gyakran átírja az ember által tervezett forgatókönyveket”

– nyitotta sorait.

„Történt ugyanis pár nappal ezelőtt, hogy valaki feltörte az oldalamat és furcsa üzenetekkel kezdte bombázni női követőim egy részét. Miután a Facebook nem kínál fel nekem lehetőséget a védekezésre, kérem Önöket, hogy jelentsék az esetet minden lehető fórumon”

– írta a művész közösségi oldalán.

Az eset kapcsán az egyik követője kommentben reagált:

„Én is kaptam és rögtön írtam az igazi Ernyey Bélának, hogy lett egy kamuprofil. Én azért a csalónak feltettem egy beugratós kérdést és volt pofája rossz választ írni. Ezután tiltottam és jelentettem.”

Többen is írták, hogy a közösségi oldalakon egyre több hasonló eset történik, és mint a színművész is megjegyezte, nem kapott segítséget az ügyben, ezért csak követőire számíthatott, akik jelenthették a nevében küldött üzeneteket.

Az ilyen helyzetek kapcsán a legjobb támadás a védekezés, így a lehető legtöbb védelmi megoldást meg kell ragadni, ilyen egyebek között a kétfaktoros hitelesítés is. Emellett a kéretlen üzeneteket lehetőleg ne nyissuk meg, hiszen azok könnyedén adathalász oldalakra vezethetnek, onnantól pedig már csak egyetlen lépés, hogy egy illetéktelen személy átvegye az irányítást, aki visszaélhet áldozata nevével, és olyan dolgokat tehet közzé, ami hasonlóan kínos helyzeteket eredményezhet.

Forrás: Sassy