promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Káosz a TV2-nél, olyan összevisszaság van a műsoraiknál, hogy már lehetetlen követni az időpontokat

Káosz a TV2-nél, olyan összevisszaság van a műsoraiknál, hogy már lehetetlen követni az időpontokat

Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Megint variáltak egy sort, ezúttal ismételten a hétvégi menetrenden módosítottak.

Nem egyszerű azoknak, akik szeretnék megtervezni a hétvégi néznivalókat, ugyanis a két nagy kereskedelmi óriás, a TV2 és az RTL is egymásra licitálva változtat a műsorrendjükön. Mindezt teszik azért, hogy minél előkelőbb helyeken szerepeljenek a nézettségi versenyek heti listáin.

Eleve az ősz beköszöntével számos változást láthattunk a műsorok kapcsán, ami ilyenkor teljesen természetes, hiszen egyes produkciók egy időre lekerülnek a képernyőkről, mások viszont újult erővel térnek vissza. Persze előfordul, hogy valamelyik csatorna elővesz egy régebbi formátumot, az újak mellett.

Ez most mindkét nagy kereskedelmi tévénél tapasztalható, hiszen a TV2-n hosszú évek után ismét látható lesz majd a Megasztár, az RTL-en pedig már el is indult az X-Faktor. Mindenesetre a teljes lakosság nézettségi statisztikáit figyelve a TV2-nek sikerült jobban, a fiatalabbak között viszont az RTL a nyerő, ami azt jelenti, hogy mindkét csatornánál lehet kidomborítani erősségeket, és vannak olyan részletek is, melyeken még nem árt csiszolni.

A hosszabb távú stratégiák mellett persze olyasmikkel is próbálkoznak, amit fentebb már említettünk, miszerint változtatnak a kezdési időpontokon, hogy helyzeti előnyből indulhassanak. Most hétvégén is ez lesz, ugyanis a szeptember 7-én debütáló Sztárban Sztár All Stars óta minden esetben műsorváltozást hajtottak végre a szerkesztők.

Lehetetlen követni az időpontokat

Míg az előző hétvégén mindkét napon módosítottak a kezdési időponton, ezúttal csak vasárnap kerül erre sor, méghozzá nem is akármilyen apropóból, ugyanis szeptember 22-én tér vissza a Megasztár a TV2-re, és lényegében minden vasárnap esti program időpontján változtatnak emiatt.

A Tények Plusz ugyan 18:55-kor veszi kezdetét, ám 15 percre rövidül a műsorideje, a Megasztár pedig így már 19:15-kor kezdetét veszi. Ezzel az is kiderült, hogy a Sztárboxnál 15 perccel korábban kezdődik. A TV2 erős esti filmmel is készül, a Batman 21:05-kor rajtol és egészen hajnal 1-ig tart majd.

Napokon belül, a legfrissebb statisztikákból pedig az is kiderül majd, miként sikerült a csel, melyet egyébként mindkét csatorna előszeretettel alkalmaz a jelentősebb produkciók esetében, melyekből most van bőven. Az említettek mellett a TV2-n ott van az Ázsia Expressz és a Kísértés, míg az RTL a Fort Boyarddal, a Kabát FC-vel és az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című műsorokkal igyekszik tévé elé ültetni a nézőközönséget.