promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A TV2 felmosta a padlót az RTL-lel, pofonok nem csak a Sztárboxban csattantak

A TV2 felmosta a padlót az RTL-lel, pofonok nem csak a Sztárboxban csattantak

Borítókép:  TV2
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A TV2 övön aluli öklössel ütötte ki a Sztárboxot, az őszi műsorok begyújtották a nézettségi rakétát.

A két nagy kereskedelmi csatorna szeptember elejével alaposan felforgatta a műsorrendjét, berobbantották a legnagyobb produkcióikat, a nézettségi verseny pedig teljesen új lendületet vett. Mint arról már korábban írtunk, a TV2 és az RTL egymásra licitálva változtatta meg műsoraik kezdési időpontját, hogy minél jobb helyzetből indulva nyerhessék el a tévénézők kegyeit, most pedig végre megjelentek a hétvégi adatok, amiből egyértelműen látszik, hogy melyik csatorna jött ki jobban.

Milliós nézettséget ugyan még egyik műsor sem tudott produkálni, és a legutóbbi évadokhoz képest a Sztárban Sztár All Stars és az X-Faktor is gyengébben muzsikált, ennek ellenére a TV2 örülhetett a számok láttán, hiszen a Sztárban Sztár a második helyen végzett a heti nézettségi listán, és csak házon belül, az Ázsia Expressz tudta megelőzni.

A TV2 felmosta a padlót az RTL-lel

Ezzel szemben az X-Faktor alaposan, több mint 130 ezer nézővel lemaradva még a dobogóról is lecsúszott, hiszen a TV2 hírműsora, a Tények is beelőzte őket a teljes nézettség körében. A Sztárbox első és második része csak a 7-8. helyre volt elég, az RTL számára azonban reménysugár, hogy a 18-49-es korosztályban már árnyaltabb volt a kép.

Itt javítani tudott az X-Faktor és a Sztárbox is, az Ázsia Expressz és a Sztárban Sztár mögöttük kullogott, ám az is világosan látszódott, hogy melyek azok a műsorok, amik nem igazán váltak be. A Kasza Tibi-féle Kísértés és a Kabát FC nem ment túl jól, ezek a fiatalabbak körében is csak a futottak még kategóriába voltak elegendők.

Nem csak a Sztárboxban csattantak pofonok

Ami a főműsoridős csatornalistát illeti, a TV2 itt is dörzsölheti a tenyerét, hiszen 19,5 százalékos nézettségi arányt értek el, míg az RTL több mint három százalékponttal lemaradva, 16,4-gyel követi a riválisát. Ezt követően óriási szakadék következik, a Mozi+ mindössze 4,8 százalékkal zárt a dobogó harmadik fokán, míg a Film+ 3,6 százalékot tudott felmutatni.

Az RTL-nek ugyanakkor eszében sincs feladni a versenyt, hiszen bejelentették az Árpa Attila vezetésével induló Árulók – Gyilkosság a kastélyban 2. reality második évadának premierjét, ami szeptember 23-án debütál a csatornán. Azt már lehet tudni, hogy többek között Erős Antónia, Megyeri Csilla, Vadon Jani, valamint Bárdosi Sándor is a szereplők között lesz, egy nevet azonban titokban tartanak egészen a játék kezdetéig, így egészen a nyitányig marad meglepetés a nézők számára is.