promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elpáholta a TV2 az RTL-t, újabb trükkös műsorváltoztatással feszül egymásnak a két kereskedelmi óriás

Elpáholta a TV2 az RTL-t, újabb trükkös műsorváltoztatással feszül egymásnak a két kereskedelmi óriás

Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Már az első őszi hétvégén eldőlhet a nézettségi verseny, meglepő lépésre szánta el magát a TV2.

A tévécsatornáknál már véget ért a nyár, javában dübörögnek az őszi műsorrend első nagy dobásai, a két nagy kereskedelmi óriás pedig alaposan egymásnak feszül, sorban indítva a saját készítésű produkciókat.

Az egymásra licitálás folyamatos és nem csupán a műsoroknál, de azok adásba küldésénél is megfigyelhető, ugyanis mint arról a Sorozatwiki beszámolt, a Sztárban sztár All Stars debütálására egy váratlan húzással reagált az RTL.

A TV2 szombaton, 19:30-as kezdettel hirdette meg a műsorát, az RTL pedig úgy döntött, hogy a nagy visszatérő X-Faktort a 20 órás kezdés helyett 30 perccel korábban, szintén 19:30-kor kezdik. A két műsor így egy időben került volna műsorra, így szemtől szemben mérhették volna össze erejüket, ám végül a TV2 úgy döntött, hogy módosít az eredeti tervein.

Így aztán a Sztárban sztár a tervezetthez képest 15 perccel hamarabb kezdődik majd, abban bízva, hogy ez előnyt jelent majd számukra, a tévénézők pedig időközben nem kapcsolnak át az RTL műsorára.

A nézettségi adatok majd eldöntik, hogy melyik kereskedelmi adó hozott jobb döntést a műsorváltoztatással, mindenesetre a nézők kapkodhatják a fejüket, ha kezdésre pontosan ott akarnak lenni a tévé előtt.

Az időpontváltozást egyik csatorna sem kommentálta, azonban az RTL közleményében már a napokban új időszámítást emlegettek:

„Az X-Faktor új időszámítása pedig azt is elhozza, hogy az RTL+ előfizetői azonos kezdési időben tudják majd elindítani a Válogató adásokat, de reklámok nélkül nézhetik a műsort. Az X-Faktor Élő adásait pedig szintén az RTL mellett az RTL+ platformon is élőben követhetik majd az előfizetők”

– írták.

Mindenesetre szeptember első hetén a TV2 alaposan elpáholta az RTL-t, az Ázsia Expressz vezette a nézettségi sorrendet, a Top5-be pedig mindössze a Sztárbox tudott bekerülni, a Tények, a Szerencsekerék és a Kísértés is megelőzte a konkurens műsorokat.