promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kutyát sem érdeklik az RTL műsorai, teljesen megsemmisült a Sztárban sztár All Stars a TV2-n

Kutyát sem érdeklik az RTL műsorai, teljesen megsemmisült a Sztárban sztár All Stars a TV2-n

Borítókép:  TV2
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Megjöttek a hivatalos nézettségi adatok: végre kiderült, melyik műsorok érdeklik leginkább az embereket.

A hivatalos tévénézettségi adatokból kiderült, hogy a hétköznapokat hatalmas fölénnyel a TV2 nyerte, míg a hétvégéket az RTL uralta - számolt be róla a Port.hu. Úgy tűnik, az RTL hiába adta Majkának és Pápai Jocinak a Kalandra fal! című műsor vezetését, még ők sem voltak elég erős húzónevek ahhoz, hogy elvigyék a hátukon a hétköznap estéket; a formátumot fele annyian nézték, mint a TV2-n vele egy időben futó Ázsia Expresszt. Ugyanez volt a helyzet a Kabát FC-vel is. A konkurens tévécsatornán látható Kísértést kétszer annyian választották, mint Kabát Peti kétballábas focicsapatának albániai kalandjait.

De lássuk, mit jelent mindez számokban kifejezve:

az Ázsia Expresszt átlagosan 224 ezren követték a 37. héten a kereskedelmileg fontos célcsoportban, a 18-49-es korcsoportban, ezzel szemben a Kalandra fal! csupán 97 ezres átlagos nézettséget produkált. Később a Kísértést átlagosan 157 ezren nézték, a Kabát FC viszont csak 69 ezer embert vonzott ugyanebben a korcsoportban. Tehát ha jobban megnézzük, akkor a TV2 hétköznapokra levetített átlagnézettsége több, mint kétszere volt az RTL-nek.

Ha pedig a teljes lakosságot nézzük, akkor még inkább kimutatkozik, hogy az RTL-es műsorok a kutyát sem érdekelték, mert a Kalandra fal! és a Kabát FC konkrétan a TOP 50 legnézettebb műsorok környékén sem volt.

Ezzel szemben a hétvége teljesen fordítottja volt a hétköznapoknak, ugyanis az RTL uralta a szombatot és a vasárnapot is, tehát az X-Faktor és a Sztárbox is több nézőt vonzott, mint a Sztárban sztár All Stars. Olyan sokan nézték szombat este az X-Faktort, hogy ez lett a 37. hét legnézettebb műsora a 18-49-es korcsoportban a maga 401 998-as nézettségével, míg vele szemben az aznapi Sztárban sztárt mindössze 185 781-en nézték ugyanebben a célcsoportban. Ez azért csúnya eredmény, mert a Sztárban sztár jóval korábban kezdődött, mint az X-Faktor, és jóval tovább is tartott, tehát a TV2-nek meg lett volna az esélye arra, hogy teljesen behúzza magának a nézőket.

Ami a vasárnapot illeti: a Sztárbox legutóbbi adásában ugyan nem voltak igazán nagy húzónevek, nem voltak olyan mérkőzések, amik kifejezetten érdekelték volna a nézőket - mint mondjuk Shóbert Lara és Pap Dorci meccse vagy Noszály Sándor és a Henry Kettner helyére beugrott, titokzatos versenyző összecsapása -, de még így is messze jobb nézettséget generált magának, mint a TV2 showműsora. A Sztárbox végül a második helyre került fel a 18-49-es korcsoportban 264 ezres eredményével, a vasárnapi Sztárban sztár pedig nem sokkal zárt mögötte 236 ezres nézettséggel. Hozzá kell tenni, hogy itt a teljes lakosságban jobban teljesített a Sztárban sztár All Stars, mert összesen 827 ezren nézték, vagyis többen, mint a Sztárboxot.

Az összesített eredményt nézve az látszik, hogy a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban a TV2 nyerte a hetet 20,5 százalékos közönségaránnyal, míg az RTL csupán 15,1 százalékot ért el.