promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes bejelentés a Wizz Airtől, Magyarország napokon belül elveszíti az egyik fontos repülőjáratát

Döbbenetes bejelentés a Wizz Airtől, Magyarország napokon belül elveszíti az egyik fontos repülőjáratát

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Ekkor lehet utoljára felszállni Debrecenből az olasz fővárosba tartó repülőgépre.

Drasztikus lépést tervez a Wizz Air, amely bejelentette, hogy október 6-tól felfüggeszti Debrecen-Róma járatát. A vállalat közlése szerint a római járatok a továbbiakban már csak Budapestről indulnak, napi két alkalommal, de ez aligha enyhíti a debreceni utasok helyzetét. Az utolsó nap, amikor még lehetőség van Debrecenből Rómába utazni, október 5-e, ezt követően meghatározatlan ideig szüneteltetik az indítását.

A római járat tavaly decemberben indult, de nem élte meg az egyéves évfordulóját. Annak ellenére, hogy a légitársaság korábban sikeresnek nevezte ezt az útvonalat, a megszüntetés meglepetésként érte az utazókat, ráadásul nem ez volt mostanában az egyetlen ilyen bejelentés. A Wizz Air ugyanis néhány hónapja közölte, hogy a debreceni bázisgépet október 27-től Budapestre helyezi át, ami tovább csökkenti a debreceni reptér járatszámát. Ennek részeként megszűnnek az isztambuli és az eindhoveni úti célok is, ezek novembertől kerülnek majd ki a menetrendből.

Napokon belül elveszíti fontos járatait Magyarország

Különösen fájó pont az eindhoveni járat megszüntetése, amely a Wizz Air egyik legrégebbi és legsikeresebb debreceni útvonala volt, az isztambuli 2023 áprilisában indult. Bár a légitársaság Burgasz és Lárnaka nyári járatainak visszatérését ígéri 2025-ben, a jelenlegiek megszűnése miatt sokak számára ellehetetlenültek az eddigi lehetőségek, így már csak Budapestről tudnak felszállni.

Október végétől a Wizz Air debreceni kínálatában már csak egyetlen állandó járat marad, Londonba, ám ez is lecsökken, heti öt alkalomról háromra. Ezzel szemben azonban a Lufthansa bővítette debreceni kapacitásait: Münchenbe már a legnagyobb, 215 férőhelyes gépek közlekednek, heti két alkalommal.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi közleménye szerint a koronavírus-lezárásokat követő visszaesés után tavaly már ismét 300 ezres utasforgalmat értek el, idén pedig további 10 százalékos növekedést várnak. Mint írták, mindent megtesznek, hogy megtartsák a korábban sikeres járataikat és új úti célokat is indítsanak 2025 nyarától.

„Tovább folytatjuk a repülőtéren megkezdett infrastruktúra fejlesztéseket is, hogy a visszatérő és új járatok utasai számára a legmagasabb komfortot biztosítsuk. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér céljai változatlanok, a régió legjelentősebb regionális repülőtere kíván lenni”

– fogalmaztak.

Forrás: Dehir