promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb botrány a Wizz Airnél, nem engedtek fel egy kisfiút a gépre, édesanyja órákig nem tudott róla semmit

Újabb botrány a Wizz Airnél, nem engedtek fel egy kisfiút a gépre, édesanyja órákig nem tudott róla semmit

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Teljesen kétségbeesett a fiú, aki egy idegen országban ragadt, a légitársaság vizsgálatot indított.

Repülővel bárhová elindulni mostanában nem éppen stresszmentes dolog. Összeomlások, késések, felháborodott és elcsigázott utasok, akik sokszor hosszú órákat várakoznak, hogy kiderüljön, borult minden, amit elterveztek. A legtöbben azonban belátható időn belül legalább eljutnak a céljukig, még ha kalandos úton is. Ám nem mindenki ennyire szerencsés.

Egy izlandi iskolás csoport tagjai Rómába utaztak kísérőjükkel, és már a visszaúthoz készülődtek, amikor váratlan probléma ütötte fel a fejét. Kiderült ugyanis, hogy az egyik utas, a 14 éves Alfred túlfoglalás miatt nem fér fel a gépre, és nem tud hazamenni társaival.

A kísérő egyből felhívta a fiú édesanyját, akivel arra az elhatározásra jutottak, hogy mivel a többi gyereket felengedték a gépre, így velük tart, Alfred pedig egy későbbi géppel utazik haza. Az anya azonnal hívta a légitársaság ügyfélszolgálatát, ám legnagyobb meglepetésére nem vették fel a telefont:

„Egyáltalán nem tettek semmit, hogy segítsenek neki. Nagyon megijedhetett”

– mondta Arne, aki többször is tárcsázott, de nem járt sikerrel.

Alfrednek végül egy pár sietett a segítségére, akik szintén pórul jártak, mivel törölték a járatukat. Előkerítették a fiú poggyászát és igyekeztek megoldást találni számára, azonban mint kiderült, a Wizz Air következő járata Reykjavíkba csupán egy héttel később indult.

Arne ezt követően lázas keresésbe kezdett, és végül sikerrel járt, igaz egy jóval drágább jegyet tudott csak foglalni a fiának, aki végül a segítségére kelő párral együtt hazaindulhatott Izlandra a kalandos római vakációt követően. A légitársaság azóta már elnézést kért az érintettektől a kellemetlenségért, és bejelentette, hogy belső vizsgálatot folytat az esettel kapcsolatban, hogy kiderítsék, ki és hol hibázhatott.

Forrás: Kronen Zeitung