promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eluralkodott a káosz a WizzAir éjszakai járatánál, bepánikoltak a magyar utasok

Eluralkodott a káosz a WizzAir éjszakai járatánál, bepánikoltak a magyar utasok

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Direkt nem Budapestről indultak, ám így is megjárták, teljes volt a fejetlenség.

Mostanában gyakran hallani reptéri káoszokról, nem csupán Magyarországon, hanem külföldön is. Sok esetben teljesen indokolatlan késések, járatkimaradások, rosszabb esetekben globális informatikai leállás nehezíti az utasok dolgát.

Az úgynevezett „fapados” járatoknál hiába az olcsóbb jegyár, ha a szállás, vagy a tervezett program elcsúszik, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen malőr milyen stresszel jár, ami már az elején megmérgezi a kikapcsolódást.

Most épp a Threads-en számoltak be egy történetről, ami nem ért jó véget, pedig a problémák elkerülése érdekében a magyar utasok mindent megtettek, amit csak lehetett. De hiába választották Bécset Budapest helyett az indulásra, nem vált be a trükk.

„Tegnap délutáni kálvária a WizzAir légitársasággal Bécsből Malagára. Egy ideje nem utaztunk Budapestről, inkább kijöttünk Bécsbe, a kedvezőbb jegyárak, nomeg a pontosabb közlekedés, kevesebb késés miatt. Délután 17:40-kor indulna a gép, 15:15-kor kapjuk az sms-t, hogy módosult a járatindulás, 19:40 lett, a csomagfeladás, kapuzárás időpontja természetesen a korábbi. Feladjuk a csomagot, várjuk a kapuinfót, amit persze majd 18:00-kor írnak ki.18:00-kor kiírják, hogy ja bocs, mégsem 19:40-kor, hanem inkább 22:00-kor indul a gép, következő infó 20:30-kor. Itt már azért kezdett elgurulni mindenkinek a gyógyszere, hogy egy épkézláb magyarázat, infó, bármi nélkül ülünk és várunk.”

„20:30-kor megjelent a CANCELLED felirat a járat mellett. Elindultunk infót szerezni, persze sehol nem tudnak semmit, a csomagunk feladva, fogalma nincs senkinek, hogy hol lehet. Nagy nehezen kiderítettük, hogy melyik futószalagon fog egyszer csak majd kijönni teljesen random egy korábban Madridból érkezett járat csomagjai után. Összeszedtük, irány a Vienna Airport Passenger Handling Services, ahol persze már kilométeres sor, azt mondják minimum 2 óra várakozás.”

„Sorra kerülünk, közlik, hogy hát igazából áttették a járatunkat egy nappal később este 10-re, ami kedd éjjel 01:30-ra ott is lesz Malagán, de ne aggódjunk, majd további egy óra múlva jön egy busz, ami elvisz mindet az Ibis Budget hotelbe, ahol addig is elszállásolnak minket. Persze a hotelben minderről semmit nem tudnak, így éjfélkor hatalmas telefonálás, pánik, infókérés a reptérről. Nagy nehezen kaptunk szobát, mire reggel közlik, hogy ja reggeli az nincs a szobához”

– írta a posztoló, aki már előre félt attól, hogy a hazaúton milyen bonyodalmakba keverednek majd.