promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Reménytelen a helyzet a Ferihegyi repülőtéren, idén rengetegen bukhatják a külföldi utazást

Reménytelen a helyzet a Ferihegyi repülőtéren, idén rengetegen bukhatják a külföldi utazást

Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Rémisztő üzenet fogadta az utasokat, bizonytalan hangulat uralkodott a helyszínen.

A nyár kellős közepén világszerte milliók kelnek útra, hogy kipihenjék a fáradalmakat és eltöltsék azt a megérdemelt néhány napot egy népszerű turistaparadicsomban, ahová a legegyszerűbb repülővel eljutni.

Az szinte mindig benne van a pakliban, hogy valamennyi csúszással indul a járat, ám a legtöbben úgy terveznek, hogy ez ne okozzon gondot, ám az elmúlt napokban történt, példa nélküli informatikai leállás jóval komolyabb késéseket okozott.

„Globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani"

– állt néhány napja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér óriáskivetítőjén, ami túl sok jót nem sejtetett.

Az utasok kétségbeesve figyelték a tájékoztatást, nagyon sokan pedig csak jelentős késéssel érték el úti céljukat. Habár türelemre kérték őket, érthető módon többen elkeseredetten vették tudomásul, hogy az informatikai leállás miatt nagyon nem úgy indult a pihenésük, ahogy azt korábban eltervezték.

Több járatot is törölni kellett, és a reptéri dolgozók sem tudtak választ adni arra, hogy mikor áll helyre a rend. Amit tenni tudtak, azt megtették, vizet osztottak a sorokban várakozó embereknek, akik közül többen próbálták menteni a menthetőt, átfoglalni a jegyüket, vagy épp a biztosítójuknak telefonáltak, hogy a lehetséges kártérítés kapcsán érdeklődjenek.

Olyanok is voltak, akik feladták a várakozást és inkább hazamentek, elhalasztva az utazásukat. A légitársaságok csakúgy, mint az utasok, kiszolgáltatott helyzetben várták a megoldást, amit egy Windows frissítés javítása hozott el, ám a Microsoft nem dőlhetett hátra, hiszen a későbbiekben is problémákkal küszködtek.

Alig néhány nappal ezelőtt egy újabb leállás történt, ekkor a szolgáltatásokban támadt hiba, többek között az Outlook és a vállalati felhő kiszolgálóknál jelentkezett probléma. Mint kiderült, ezt már egy terheléses támadás okozta, és bár a Microsoft elnézést kért, ez és a korábbi leállás nagyon komoly anyagi károkat okozott nem csupán a légitársaságoknak, de az utasoknak is.

Forrás: VG, 24.hu