promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Geszti Péter nem hallgat tovább a Ferihegyi repülőtéren történtekről: elmebeteg hordaként viselkedtek a magyar szurkolók, a nők rettegtek az üvöltő tömegtől

Geszti Péter nem hallgat tovább a Ferihegyi repülőtéren történtekről: elmebeteg hordaként viselkedtek a magyar szurkolók, a nők rettegtek az üvöltő tömegtől

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Senki sem számított rá, hogy ilyen szinten eszkalálódik a helyzet, Geszti Péter pedig testközelből élte át a hátborzongató eseményt. 

A magyar válogatott szereplése a 2024-es labdarúgó Eb-n mindenkit felcsigázott, a Németországban tartott mérkőzésekre pedig minden focirajongó ki akart jutni. Mindenki másképp tervezte meg az útját, volt aki autóval vágott neki, akadt aki vonatra szállt, de olyanok is voltak szép számmal, akik repülőre ültek, hogy kijussanak a mérkőzés helyszínére.

Csakhogy nem mindenki ért oda időben: az Eurowings Stuttgartba tartó járata ugyanis nem indult el időben Budapestről. Már délután 16:15-kor el kellett volna indulnia a gépnek, azonban este 8-kor még mindig a kifutón állt a gép, ami azt eredményezte, hogy számos magyar szurkoló csúszott le a magyar válogatott sorsdöntő Skócia elleni mérkőzéséről.

A meccs 9 órakor kezdődött, így az utasoknak esélyük sem volt, hogy odaérjenek a másik országban tartott jelentős sporteseményre. A történtek heves indulatokat váltottak ki az emberekből, olyannyira, hogy a terminálban egészen verekedésig fajult a helyzet, a dühös szurkolókat pedig végül csak a helyszínre kiérkező egyenruhások tudták leállítani.

Mindezt saját szemével látta Geszti Péter, aki szintén azon a gépen ült. Egy Facebook-bejegyzésében elárulta, amikor először azt mondták nekik, hogy az eredetileg tervezett 16:15-ös indulás helyett csak 18:55-kor indul a gép, hirtelen mindenkiben megugrott a stressz, de ezen a ponton még mindenki reménykedett abban, hogy odaérnek a mérkőzésre.

Megkezdődött a beszállás, ám Geszti már ekkor is elkapott egy-egy sértő megjegyzést, amiket az idősebb utasokra tettek, mondván, haladjanak. Amikor pedig már mindenki elfoglalta a helyét, és úgy tűnt, végre elindul a gép, a gép végéből pár ember elindult vissza előre. Geszti ekkor már tudta, hogy valami nagyon nincs rendben:

"Innentől egy rémálommal felérő valóságshow indult, mintha valaki azt akarta volna tesztelni rejtett kamerákkal, hogy miként reagálnak az emberek stresszes helyzetben."

Egyre többen kezdtek el hangosan káromkodni, a külföldi utasok, idősek és nők pedig reszkettek a félelemtől, hiszen nem tudták, nem értették mi történik. Geszti szerint "nem is az volt már aggasztó, hogy nem érek oda a meccsre, hanem az, hogy mi lesz ebből az egészből, bunyó vagy egyenesen lincselés". Az előadó az ijesztő jelenetek kapcsán hangsúlyozta:

"Hervasztó volt érzékelni, hogy változunk át homo sapiensekből üvöltő hordává. Azt éreztem, hogy nem akarok itt lenni. És lassan a meccsen sem. Fapados járat, fapados ügymenet, fapados reakciók, fapados élet."