promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar újság címlapján derül a fél a világ, Hollywood legünnepeltebb rendezője is megosztotta az őt ábrázoló lapot
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínűleg nem lenne ilyen vidám, ha tudná mit írtak a neve alá.

Hollywood természetesen tele van ünnepeltebbnél ünnepeltebb rendezőkkel, ebben a kérdésben még egy Oscar-győzelem sem hirdethet végleges eredményt. Greta Gerwig például egyértelműen az egyik legtöbbet emlegetett rendező az elmúlt egy évben, korábban senki se gondolta volna a kisebb költségvetésű szerzői filmekkel jeleskedő alkotóról, hogy a Barbie-val felrobbantja majd a világot.

A Barbie rendezőjét azonban ironikus módon pont nem is jelölték az Oscarra (már ami a rendezői krediteket illeti, erről itt írtunk korábban), úgyhogy Christopher Nolannek még tovább növekedtek az esélyei, hogy megszerezze élete első szobrát. Ugyanakkor a jelöltek között van az akadémia egyik kedvence is, a groteszk filmjeiről híres Yorgos Lanthimos, illetve Martin Scorsese is (a Megfojtott virágok meg is érdemelné a szobrot).

Ezzel az Oscar-latolgatással azonban talán kicsit túlságosan is elkalandoztam cikkünk tárgyától, James Gunntól és a Kedvenc című rejtvény magazintól. A széles közönség számára Gunn aligha lehet annyira ismerős, mint bármilyen A-ligás hollywoodi sztár, de a magazinnál egy lelkes szerkesztő mégis úgy gondolta, hogy az ő arcával lehetne majd maximalizálni az eladásokat, így a vastagkeretes, hidrogén szőke hajú rendező került a címlapra.

James Gunn ugyan még nem rendelkezik Oscar-jelöléssel, de ma kétségkívül ő számít a szuperhősfilmek atyaúristenének.

Ironikus módon a A Disney egyetlen valamirevaló box office eredményét is ő szállította a tavalyi évben, A galaxis őrzői vol. 3 845 millió dollárt keresett össze a kasszáknál, miközben a stúdiónak majdnem az összes többi filmje földbe állt (ezt a témát röviden érintettük a stúdió 100. születésnapjáról szóló cikkünkben, illetve kicsit részletesebbe ebben a cikkünkben). A dolog iróniája az, hogy Gunnt korábban kirúgták a Disney-től néhány rossz ízlésű twitteres bejegyzése miatt, a rajongók és a színészek együttes fellépésére volt szükség ahhoz, hogy James Gunn visszakerüljön a rendezői székbe. Erről bővebben itt:

A Disney bénázásával azonban maga a rendező járt a legjobban, mert a DC rögtön lecsapott rá, és el is készítették vele az Öngyilkos osztag második részét, jelenleg pedig Gunn felel az egész DC-s moziverzum újraindításáért, a következő Superman filmnek pedig szintén ő lesz a rendezője. 

Na de mi is történt pontosan?

Ahogy arról a közösségi médiás posztjai is tanúskodnak, Glenn Tickle a napokban Budapesten vendégeskedett, és a Természettudományi múzeum mellett ellátogatott a Dumaszínházba és Veszprémbe is. Ő szúrta ki egy újságárusnál, hogy Gunn arca került a Kedvenc című rejtvénymagazin borítójára, az ezért elég mókás. Glenn instagrammon is megosztotta ebbéli felfedezését Gunnal, aki örömmel fogadta a nem éppen hétköznapi megtiszteltetést.

A teljes hírfolyamot itt találjátok, a róla készült printscreent pedig maga a Kedvenc magazin osztotta meg a követőkkel Facebookon:

Az Instagrammhoz Threads-ben azt is részletesen kibeszélték, hogy vajon mire utalhat a borítón olvasható szöveg:

"Már untatnak a szuperhősök."

Ez ugyanis aligha lehet igaz, hiszen Gunn épp mostanában kötelezte el magát jó hosszú időre a műfaj mellett. Ugyanakkor Gunn leírta, hogy valóban tett egy ehhez nagyon hasonló kijelentést még két évvel ezelőtt a The Irish Times-nak. Mi ugyan nem olvastuk a Kedvenc aktuális lapszámát (szellemesen megjegyezném, félek már nem is találnék belőle az újságárusnál, mert úgy elkapkodták), de valószínűleg arról van szó benne, hogy nem a műfajt unja, hanem a filmeket, amik nem kockáztatnak semmit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás