promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ryan Gosling nővére az igazi Barbie, a dúskeblű szőkeség Kenergiával töltekezik a szabadidejében
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mandi Gosling rendszeresen helyettesíti Eva Mendest a különböző díjátadókon, legutóbb a Barbie miatt került a figyelem középpontjába.

Igencsak felbolydult a filmvilág, miután kiderültek az idei Oscar-díj jelölések, a tavaly év legnagyobb durranásának számító Barbie ugyanis számos jelölést begyűjtött, szám szerint 8-at, de ezek közt nincs ott Margot Robbie legjobb színésznőként, Greta Gerwig pedig legjobb rendezőként.

Ez önmagában nem lenne olyan érdekes, a Barbie viszont nem csak azért számított óriási durranásnak tavaly, mert az év legtöbb bevételét hozó mozifilmje lett (a legtöbben viszont nem ezt a filmet látták, lásd erről szóló cikkünket itt), hanem mert a közbeszédet is elképesztő mértékben foglalkoztatta a film feminista, társadalomkritikus felütése.

Most ehhez képest mégis az történt, hogy egyedül Ryan Goslingot jelölték a legfontosabb kategóriákban - aki ugyebár férfi.

Ha nagyon harciasan közelítenénk a dologhoz, akkor ebben ugye felfedezhetnénk némi iróniát - de egyébként is rossz úton jár az, aki túl komolyan veszi az ilyesmit, főleg ha az Oscar-díjról van szó, hiszen az esemény politikailag egyre terheltebbé válik, akárhogy is próbál súlyozni az akadémi, valami mindig történik.

Gosling is kifejtette csalódottságát, amiért Greta Gerwig és Margot Robbie jelölés nélkül maradt, igaz a beszámolókból rendszerint kimarad, hogy Gerwig férjével együtt bezsebelt egy jelölést a legjobb forgatókönyvért, Robbie pedig szintén jelölést kapott producerként.

A színész úgy fogalmazott - idézve magából a filmből - hogy Ken nincs Barbie nélkül, a Barbie mozi pedig nincs Gerwig és Robbie nélkül, és bár hálás a saját jelölése miatt, a csalódottság a hölgyek miatt enyhe kifejezés.

Gosling harmadik Oscar-jelölésének (korábban a Fél Nelsonért, tíz évvel később a Kaliforniai álomért jelölték) viszont rendkívül örült a sztár felesége, Eva Mendes, aki egyúttal erősen beszólt a hurrogóknak is, akik rosszmájúan gúnyolódtak Goslingon, mikor kiderült, hogy ő alakítja a tükörsima szépfiú, örökifjú Kent a készülő filmben. Hogy a szavainak extra súlyt adjon, direkt egy ilyen rosszindulatú címoldalt osztott meg saját instagram oldalán, sorait pedig a következőképpen zárta:

"Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a Kennek a Barbie-ja lehetek!"

Van azonban egy nő Ryan Gosling életében, aki talán még Eva Mendesnél is jobban rajong a sármos színészért, méghozza a sztár nővére, Mandi Gosling.

Mandi ráadásul egyesek szerint a sztereotíp Barbie kinézet kritériumainak is könnyebben megfelel,

mint az egyébként 50-hez közeledve is csúcsformában lévő Mendes, hiszen neki is formás mellei, és szőke hajkoronája van. Goslingék igazi jótestvérek, itt van például egy felvétel, amit véletlenül rögzített a kamera, és azt láthatjuk rajta, hogy Ryan milyen figyelmes a nővérével:

Persze a színész rajongóit ez aligha lepi meg, hiszen Gosling épp azzal vívta ki sokak rajongását, hogy civilben is normális, jó fej fickónak tűnik.

A Barbie sajtóeseményén a következőképpen viccelődött a testvérpár, itt Gosling nem annyira a külseje, mint inkább a belső értékei miatt látta meg nővérében a Barbie-t:

"Én mindig tudtam, hogy jó Ken leszel. Meg kellett keresned a Kenergiát, de én mindig is tudtam, hogy ott van benned.

"Hűha. Ez gyönyörű. Köszönöm! Hát, ő az én eredeti Barbie-m."

Valószínűleg Eva Mendes sem vette zokon férje szellemes elszólását. Végülis, Barbie az lehet, aki csak akar. Mandi azt is elmesélte, hogy neki soha nem volt Barbie-ja, amire Ryan szellemesen rákontrázott azzal, hogy a nővére azért nem babázott, mert túlságosan lefoglalta, hogy Barbie legyen:

"Ó, mindig mindenfélét csinált, állandóan. Tudod, biztonságban eljuttatott az iskolába, aztán ő volt az iskola elnöke. Több megbeszélése volt, mint órája. Igazi Barbie-ország volt, amikor a forgatásra kerültem, erre gondoltam legelőször."

A Barbie egyébként már elérhető HBO Max-on, bár akit tényleg érdekelt a film, az valószínűleg már rég pótolta, hiszen ahhoz képest, hogy csak két héttel az újév előtt került fel a streaming oldalra, rögtön a 8. legnézettebb film helyére ugrott az HBO éves listáján.

Én is újra néztem a filmet, és mindamellett, hogy korábbi álláspontomat továbbra is teljes mértékben tartom, miszerint a Barbie egy szórakoztató, mégis hatalmas kudarc (erről egy másik újság hasábjain értekeztem korábban), most még inkább azt gondolom, hogy ez volt a 2024-es év legfontosabb filmje, éppen azért, mert ha nem is az lett aminek szánták, mégis rengeteg összetett problematikára sikerült ráirányítani a figyelmet. Erről szóló írásunkat itt találjátok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás