promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy több mint 20 éves film lett a HBO Max legnézettebb tartalma, lehet hogy te is újra nézted a tavalyi év folyamán?
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem sokan fogadtak volna az első helyezésre. 

Igencsak meglepő eredményt hozott a legnézettebb HBO Max tartalmak listája, amit a streaming szolgáltató immár második éve oszt meg az év elején. Az HBO külön listázza a Magyarországon legnézettebb sorozatokat, filmeket, illetve magyar filmeket.

Miközben a streamingszolgáltatók egymásra licitálva versenyeznek az új tartalmakkal, az HBO Max-on csak a sorozatok tekintetében találunk exklúzív tartalmakat. A Warner tulajdonában lévő streaming platform korábban próbálkozott ugyan az egyidejű mozis és streaming premierekkel, de ezzel a gyakorlattal csakhamar felhagyott. HA megnézzük, hogy milyen exklúzív tartalmakat tartogat az HBO Max a 2024-es évre, ezek közt sem találunk majd filmeket:

Ennek ellenére mégsem a Warner legújabb mozibemutatói uralják a legnézettebb filmek listáját, igaz a Barbie-nak csak bő két hete volt kivívni az előkelő 6. helyét a listán, és a Meg 2. része is ott figyel a 4. helyen, a 2022-es bemutatók közül pedig a Dwayne Johnsont felvonultató Black Adam a 9., míg Brad Pittel támadó A gyilkos járat a  2. helyen végzett (előbbi még 2022 karácsonyakor került csak fel, utóbbi idén tavasszal).

Idén valamiért különösen nagyot mentek a Harry Potter filmek, pedig ezek korábban is hiánytalanul elérhetőek voltak a platformon. Tavaly egy Harry Potter film sem került be a TOP10-be, csak a Legendás állatok 3. része.

Ebben szerepet játszhatott, hogy a HBO Max-ra nemrég felkerül a Daniel Redcliff tolószékbe kényszerűlt kaszkadőréről szóló dokumentumfilm, ami ismét a fiatal mágus kalandjaira irányította a figyelmet, sokaknak támadhatott kedve nosztalgiázni. További érdekesség, hogy a Harry Potter filmek ráadásul lineáris sorrendben képviselik magukat a listán, így az első részt nézték (újra) a legtöbben, és ezt követte a 2., 3., 4., és 5. rész, feltehetően nem kellene sokat menni a további 3 folytatás után se. 

Íme a TOP 10:

1. Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher’s Stone)
2. A gyilkos járat (Bullet Train)
3. Végtelen (Infinite)
4. Meg – Az őscápa 2: Az árok (Meg 2: The Trench)
5. Harry Potter és a titkok kamrája (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
6. Barbie
7. Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
8. Harry Potter és tűz serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire)
9. Black Adam
10. Harry Potter és a főnix rendje (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

Sorozatok terén azért taroltak a hagyományos újdonságok, első lett a HBO tavalyi nagy durrantása, a The Last of Us, második a Ricky és Morty 7. évada, harmadik pedig a Szex és New York csonyka folytatásának, az És egyszer csak...-nak amásodik évada. Ezek után igazi örökbecsűek következnek, negyedik a Trónok harca, ötödik a Jóbarátok, hatodik az Agymenők, míg a hetedik helyet a csatorna magyar reality-ja, A híd csípte el, aminek az előzetesét is beszúrtuk a lista aljára.

Íme a TOP 10:

1. The Last of Us
2. Rick és Morty
3. És egyszer csak… (And Just Like That…)
4. Trónok Harca (Game of Thrones)
5. Jóbarátok (Friends)
6. Agymenők (The Big Bang Theory)
7. A híd
8. Fehér Lótusz (The White Lotus)
9. Sárkányok háza (House of the Dragon)
10. Szégyentelenek (Shameless)

Érdekesen alakult a magyar tartalmak sorsa is, mivel az időutacóz felnövéstörténet, a Zanox a mozikban nem futott be különösebben emlékezetes pályát, viszont nagy öröm a második helyen látni a 2022-es év egyik legjobb filmjét, a Larry-t. A negyedik helyezett Szelfi egyetem című rövidfilm viszont, ami egy Black Mirror epizódhoz hasonlóan tart görbe tükröt, nem mozifilm, hanem szintén az HBO saját gyártása. Az előzetesét megtaláljátok lentebb.

Íme a TOP10:

1. Zanox – Kockázatok és mellékhatások
2. Larry
3. Toldi
4. Szelfi Egyetem
5. Post Mortem
6. Legjobb tudomásom szerint
7. BUÉK 
8. Kölcsönlakás
9. Hab
10. Pesti Balhé

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás