promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyenesen elérhető a Disney+-ra szánt apró remekmű, amit a stúdió fennállásának 100. évfordulójára készítettek
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mai napig generációk egész sora nő fel a Disney rajzfilmeken, és ezt az egeres cég is jól tudja.

A Walt Disney stúdió idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, a jeles alkalomból pedig egy különleges rövidfilmmel kedveskedtek a rajongóknak, ami a Disney+-on már nézhető egy ideje.

Bár a Disney már az 50-es évektől kezdve gyárt élőszereplős filmeket, és a 90-es években fénykorukat élték a stúdió által készített műfaji filmek (Micsoda nő!, Armageddon, Ál/Arc, Con Air, stb.) az elmúlt két évtizedben pedig minden létező filmes franchise-ból alaposan bevásárolt (Star Wars, Marvel, Alien, Predator, Majmok bolygója, Avatar, stb.), alapvetően akkor is a családbarát szórakoztatást nyújtó rajzfilmjeivel azonosítjuk a Walt Disney logót.

Ennek megfelelően a Volt egyszer egy stúdió című kisfilmbe is a cég ikonikus rajzfilmfiguráit boronálták össze egy emlékezetes csapatfotózásra, legyenek azok kézzel rajzoltak vagy számítógéppel generáltak, friss újdonságok, mint a Asha az idei Disney rajzfilmből, vagy régi ismerősök, mind Dagobert bácsi vagy Hamupipőke.

 A filmben összesen 543 Disney karakter látható!

Helyet kapott köztük pár gonosztevő is, mint Jaffar, Ursula vagy Zordon, de az igazi különlegesség, hogy rengeteg ismerős szinkronhang is ismerős lehet, például jó 30 évvel az eredeti rajzfilmek bemutatója után ismét jól ismert hangjukon szólal meg Belle és Ariel, de van aki archív anyagok alapján szólaltattak meg, az Ursula hangját kölcsönző Pat Carroll például tavaly hunyt el (nekünk ez persze valószínűleg nem sokat mond, hiszen gyerekként a legtöbben szinkronosan néztük a Disney rajzfilmeket). Íme az említett kisfilm:

Az alkotás játéknak sem utolsó, te hány karaktert ismersz fel?

A 100. év egyébiránt nem sikerül, alig pár évvel azután, hogy egy éven belül 7 filmje is átlépte az 1 millió dolláros álomhatárt (2019 elképesztően erős év volt a Disney-nél: Bosszúállók: Végjáték, Oroszlánkirály,  Star Wars: Skywalker kora, Jégvarázs 2, Toy Story 4, Aladdin, Marvel kapitány), idén csak kullognak a Warner és az Universal mögött, lényegében majdnem minden filmbemutatójuk a földbe állt.

Egyedül A galaxis őrzői harmadik része szerepelt jól a maga 845 milliós globális bevételével és pozitív kritikai visszhangjával, A kis hableány és az Elemi című pixar film mérsékelt siker, a Hangya harmadik része, a Marvelek, a Kívánság és az Indiana Jones is mind bukás, miközben tavasszal jött a hír, hogy 4 millió előfizetőt veszített az év első három hónapjában a Disney+ streaming platform is, és költségcsökkentés céljából lekerült a méregdrága Willow sorozat is az oldalról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás