promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Égbekiáltó bukás a Disney új animációs filmje, az igazi varázslatot nem lehet újrahasznosítani
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kritikusok nagyon alulértékelték a Disney 100 éves évfordulójára készített filmet.​

Idén már alapításának 100. évfordulóját a Disney, amire impozáns bemutatókkal készültek a stúdiónál, úgy tűnik azonban nem minden sikerült a tervek szerint. Legújabb animációs filmjük a Wish (magyarul Kívánság) ugyanis minden idők legnagyobb mellélövése lehet, a 2023-as bemutatók sorra buknak meg pénzügyileg a mozikban.

A Disney-mesék vizuális stílusát idéző Kívánság a külföldi kritikusoktól pusztító értékeléseket kapott, a Rotten Tomatoeson pedig eddig 80 beérkezett kritika alapján mindössze 50%-on áll a film, tehát egyelőre "rohadt paradicsomot" érdemel. Disney-animációval egyébként nem történt ilyen a 2005-ös hatalmas bukás a Csodacsibe óta.

Már az amerikai IGN is értékelte a Kívánságot, ott Carlos Aguilar kritikus 10-ből 5 pontot adott a fantasy-mesének. A kritikus szerint a film élvezhető, de nem méltó a Disney legszebb hagyományaihoz, mert a látványvilágot és néhány emlékezetes betétdalt leszámítva hiányzik belőle a kreativitás és méltóság.

A Telegraph ítésze még ennél is szigorúbb a filmmel, ő 5-ös skálán 2 pontra értékelte a mesét, melynek szerinte találóbb címe lenne az, hogy "Vállalati Identitásválság: A film"

Szintén csalódásának ad hangot a The Hollywood Reporter kritikusa, aki szerint a filmet lehúzza a súly, amit a célja ad: egyszerre akar elmerülni a Disney-nosztalgiában és a jövőbe tekinteni."

A Varietyn megjelent kritika is rendkívül negatív:

Úgy tűnik, a Kívánság mögött az a stratégia állt, hogy ha az elbűvölő [rajzfilmek] előtt tisztelgünk, akkor a közönség el is lesz bűvölve. Az igazi varázslatot azonban nem lehet újrahasznosítani

A kritikusok által eléggé földbe döngölt film a főszereplő egy Asha nevű 17 éves lány történetét meséli el, aki egy hullócsillagot látva kíván egyet, minek eredményeként számára is meglepő módon egy édes bajkeverő csillag szegődik mellé az égboltról. Vele és kecskéjével, Valentinóval próbálják meg felszabadítani a kívánságok birodalmát a zsarnoki Magnifico király elnyomása alól.

A mostani előrejelzések szerint a film 100 milliós bukta lehet a Disneynek, amely a stúdió 100 éves fennállása alatt még soha nem fordult elő, de még ennek is várjuk ki a végét. A Kívánság magyar mozikba november 23-án érkezik majd meg, tehát már nem kell sokat várnunk rá. Azonban addig is itt a film magyar nyelvű előzetese, ami alapján mindenki eltudja dönteni, hogy kedvet kapott-e az új Disney mese megtekintéséhez.

(IGN Hungary)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás