promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lefordultak a székről a nézők a Netflix új sorozatától: sokan aludni sem tudnak a látottak után
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Netflix egyik friss sorozatát, az Usher-ház bukását a kritikusok is nagyon dicsérték, a rajongóknak pedig szó szerint tátva maradt a szájuk az ijesztő jeleneteket látva.​

A Netflix új horrorsorozata, Az Usher-ház bukása teljesen elvarázsolta a nézőket. Akik már látták a sorozatot rendkívül ijesztőnek és véresnek írták le, és arra figyelmeztetnek, hogy aki aludni akar az inkább ne is nézze meg a szériát.

A sorozat nyolc epizódból áll és a korábbi sikersorozat A Hill-ház szelleme inspirálta. Az Usher-ház bukása Edgar Allen Poe 1839-es novelláján alapul, az alaptörténetből pedig az elismert rendező Mike Flanagan készítette el az alkotást. Erről egy részletesebb beharangozó cikkünkben is írtunk, érdemes elolvasni:

A történet leírása spoilerek nélkül a következő: a vagyona és jövője biztosítása érdekében egy kegyetlen testvérpár dinasztiát alapít, amely darabjaira hullik, amikor az örökösök kezdenek rejtélyes módon egyenként kidőlni a sorból és így tovább.

A sorozat külön érdekessége, hogy az egyes epizódcímek is Edgar Ellen Poe novellák és rövid történetek címeit viselik és a szereplők nevei is egytől egyig Poe világából származnak, ahogy a jellegzetes motívumai is visszaköszönnek, ami még autentikusabbá teszik a szériát.

Az Usher-ház bukása október közepén jelent meg a Netflixen, azóta pedig sokan rémisztő tapasztalatokról számoltak be a sorozat megnézése után. Ezekből most a Mirror szedett össze néhányat. 

Én azt tanácsolom, hogy ha nem vágytok álmatlan éjszakákra, semmiképpen se nézzétek meg a sorozatot. Nagyon brutális, nekem már napok óra rémálmaim vannak

- írta X-en (korábbi Twitter) egy rajongó.

Egy másik néző a következőket írta:

Ez a műsor egy beteges és véres halandzsa, amely egyenesen hazavág. Elképesztő halálesetek, vad szex, hazugság, csalás, nagyon beteg, de tényleg

Mindezek ellenére egyébként a rajongók nagyon pozitívan fogadták a sorozatot, amit az is alátámaszt, hogy Az Usher-ház bukása a Rotten Tomatoes-on is 90 százalék fölötti értékelést kapott. Így tehát ha valaki egy kiadós horrorra vágyik, annak semmiképpen sem kell megijednie az első nézői reakciókat olvasva.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás