promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akár napi 80 ezer forintot is kereshetsz Netflix nézéssel - íme a részletek
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legtöbb ember a megélhetésé érdekében munkát válllal - vannak azonban munkakörök, amikbe nem feltétlenül futunk bele álláshirdető portálokon.

Az ember, mióta ember dolgozik. A történelem hajnalától számítva így van ez, a kis közösségekben az éhhalál elkerülése érdekében muszáj volt gyűjtögetni, vadászni - a vadászathoz megfelelő eszközök kellettek, a gyűjtögetéshez megfelelő ruházat, a zsákmányt pedig tárolni kellett; ez mind munkával járt.

Férfiak és nők együttes erejével sikerült előrevinni a civilizációt, az ipari forradalom után megteltek a gyárak munkások tömegeivel, a 20. század viharaiban miközben a férfiak a fronton harcoltak, a nők a hátországban igekeztek biztosítani a feltételeket. Azóta Európában békésebb időket élünk, és a korábban nem tapasztalt szociális jóllét elhozta a furcsa munkakörök korszakát is.

Ebben a cikünkben összeszedtünk ötöt az általunk legfurcsábbnak ítélt szakmák közül, melyek talán nem a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a társadalom működéséhez, de az biztos, hog nélkülük kevésbé lenne színes a világ.

Régi vicc, hogy vannak tevékenységek, aminél még a száradó festék nézése is izgalmasabb. Nos, aki ezt tényleg nagyon komolyan gondolja, elmehetek száradó-festék nézőnek. Egy angliai festékgyártással foglalkozó cég alkalmaz egy férfit, akinek a feladata a száradó festék színváltozásának dokumentálása az idő előrehaladtával.

Óriási népszerűségnek örvendenek a különböző streaming szolgáltatások, különösen a koronavírus járvány óta szöktek a nézőszámok az egekbe. A Netflixnél van munkavállaló, akinek a feladata abból áll, hogy naphosszat nézi a szolgáltató műsorait, és kategorziálnia, címkéznie kell azokat, hogy a végfelhasználók minél pontosabban tudjanak keresni a tartalmak között. Az úgynevezett "tagger"-ek órabére 25-30 dollár körül mozog, így teljes munkaidőben csinálva akár millió forint felett is lehet vele keresni havonta.


Azok a cégek, akik különböző illatosító termékeket gyártanak, szagbírókat alkalmaznak. Mielőtt bevezetnek egy dezodort például, előzetesen találniuk kell megfelelően kellemetlen szagú testrészeket embereken, és ezeket szagbíró válogatják ki (végülis makulátlan illatú egyéneken nehéz tesztelni egy termék szagmegszüntető képességét). Az ilyen akalmazatottak bizonyos időközönként teszteken is átesnek, amiken megvizsgálják szaglószerveik állapotát.

A japán metropoliszokban európai szemmel megdöbbentő mennyiségű ember él. A tömegközlekedési eszközök zsúfoltsága olyan mértékű csúcsidőben, amilyen a kontinensünkön elképzelhetetle. A zavartalan működést elősegítendő a japánok ember-tolókat alkalmaznak a zsúfolt vonalakon, akinek feladata fizikai ráhatással betolni a kocsikba az embereket, hogy a szerelvények időben el tudjanak indulni.

Sokak számára álommunkának hangzik, hog az alvásért kapjon pénzt. Egy finnországi szállodalánc pontosan ezért fizet egy munkavállalót. Feladata, hogy a szálloda által szobákba kiválasztott ágyakat tesztelje, mégpedig alvással. Utána az alvás-élményt ki is kell értékelnie, mennyire volt kényelmes a matrac, mennyire sikerült kipihennie magát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás