promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végleg eltörölné az Európai Unió, megszüntetnék a korlátozást a streamingszolgáltatóknál is, és ennek bizony sokan örülnének
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az EU véget vetne egy rendkívül bosszantó jelenségnek.

Az Európai Unióban jelenleg komoly viták folynak a geo-blokkolás további kiterjesztéséről, különös tekintettel a streaming platformokra. Az EU korábban már bevezetett szabályozásokat a geo-blokkolás ellen, amelyeknek célja az volt, hogy megszüntessék az online tartalmakhoz való hozzáférés korlátozásait az EU tagállamok között. Most a figyelem a streamingszolgáltatókra irányul, és a cél az, hogy további lépéseket tegyenek a digitális piacok egységesítése és a fogyasztók jogainak védelme érdekében.

De mi az a geo-blokkolás?

A geo-blokkolás azt a gyakorlatot jelenti, amikor egy online tartalom-szolgáltató korlátozza vagy blokkolja a tartalom elérhetőségét az adott régió vagy ország területén kívülről érkező felhasználók számára. Ezáltal egyes tartalmak csak bizonyos országokban vagy régiókban érhetők el, míg mások nem.

Az EU célja az, hogy megszüntesse ezt a gyakorlatot, különösen az online tartalom-szolgáltatások esetében. Azt tervezik, hogy a streaming platformokat is bevonják ebbe a szabályozási keretbe, amely lehetővé tenné az EU-szerte működő előfizetőknek, hogy bárhonnan hozzáférjenek a számukra elérhető tartalmakhoz.

Ez a lépés az EU részéről arra irányul, hogy egyenletesebbé tegye a digitális piacokat és fokozza a fogyasztók mobilitását az online szolgáltatások terén. A javasolt kiterjesztés nemcsak a szórakoztató tartalmakat érinti, hanem magában foglalja a sportközvetítéseket és más élő események online közvetítéseit is.

Azonban vannak olyan aggodalmak is, amelyek szerint a geo-blokkolás megszüntetése hátrányosan érintheti a tartalomgyártókat és a szolgáltatókat. Egyesek azt állítják, hogy a különböző jogdíjak és szerzői jogi szabályozások miatt szükség van a geo-blokkolásra a tartalom szabályozásához és megfelelő elosztásához.

Az EU döntése ez ügyben azonban hatalmas hatással lehet a digitális piacokra és a fogyasztók mindennapi életére. Ha az új szabályozás elfogadásra kerül, az előfizetőknek egyszerűbben és kötetlenebben lesz lehetőségük élvezni a különböző online szolgáltatásokat az EU egész területén.

A folyamat még mindig zajlik, és a végső döntést követően láthatjuk majd, hogy az EU milyen hatással lesz az online tartalmak elérhetőségére és a geo-blokkolásra. A digitális térben bekövetkező változások azonban egyértelműen az online tartalomfogyasztók javát szolgálhatják, miközben az EU igyekszik harmonizálni a digitális piacokat és fokozni a fogyasztók jogi védelmét.

(forrás: torrentfreak)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás