promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan drágul a népszerű streamingcsatorna, akcióval próbálják elfedni a rossz hírt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az előfizetőket nem értesítették, egy őszi akció apró betűs részéből derült ki, mennyire bekeményít a többek között olyan nagynevű filmfranchise-okat kínáló Disney+, mint a Star Wars filmek, a Marvel univerzum, a Pixar rajzfilmek, az Alien, a Die Hard, vagy éppen az Indiana Jones sorozat.

Hiába vásárolta össze a világmindenség majdnem összes létező filmes sorozatát, nagyon döcög a Disney streaming platformjának a szekere. Nem elég, hogy a mozikban is egymás után teljesítenek alul az egeres cég filmjei (legutóbb az Indiana Jones és a Hangya harmadik része, de A kis hableány is alaposan elmaradt a várakozásoktól), a Disney+ előfizetési számai is bődületesen bebuktak. Az egeres cég visszahívta a korábbi felvásárlásokat nagy sikerrel elvégző ügyvezető igazgatót, Bob Igert, hogy próbáljon meg rendet vágni ebben a káoszban.

A válságkezelés rögtön azzal kezdődött, hogy ha kevesebb a Disney+-os bevétel, akkor növelni kell a szolgáltatás díját, tehát letértek arról az útról, hogy homlok vesztve gyártják a tartalmat, példának okáért a Star Wars sorozatok premierdátumait is alaposan megritkították, bár ebből egyelőre nézőként még nem sokat érzünk, a Klónok háborújának népszerű közönségkedvencének első önálló sorozata, az Ashoka most is hétről hétre kerül fel a streaming csatornára. Iger a Marvel és Star Wars filmek költségvetését is meghúzná, és eladásra kínálna néhány kábelcsatornát is, mint a National Geographic, az FX vagy az ABC. A legfontosabb újítás, hogy korlátozni tervezik a jelszó- és fiókmegosztásokat is, amihez még év vége előtt frissíteni tervezik a felhasználási feltételeket.

Amerikában kicsit máshogy történik a Disney árszabása, de ami ott megvalósul, az valamilyen formában előbb-utóbb elér minket is. Amerikában például lehet választani a reklámokkal vegyített, és a teljesen reklámmentes előfizetések között, előbbi Magyarországon egyelőre nem opció, a Disney+ legolcsóbb csomagjában sincs reklám. A Disney+ reklámjában viszont s szemfülesek már kiszúrhatták, hogy hamarosan itthon is drágul a szolgáltatás.

Szeptember 20-ig 599 forintért lehet előfizetni a Disney+-ra, három hónap elteltével viszont már 3090 forintot kérnek a szolgáltatásért.

Ez pontosan 600 forinttal drágább, mint a jelenleg érvényes 2490 forintos előfizetési díj. Persze hozzá kell tenni, hogy ez az ár még mindig alacsonyabb, mint a legnagyobb ellenfélnek számító Netflix középső, valószínűleg legnépszerűbb, 3490 forintos standard csomagja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás