promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bődületes bakit találtak a Titanic-ban, hihetetlen, hogy ez benne maradt a filmben
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ekkora bakit véteni a világ egyik leghíresebb filmjében, még most sem hisszük el.

Minden idők egyik leghíresebb filmje a Titanic, amit James Cameron írt és rendezett, és ami egyike annak a három alkotásnak, amit 11 Oscar-díjjal jutalmaztak - a Titanicon kívül csak a Ben-Hur, valamint A Gyűrűk Ura: A király visszatér kapott ennyi aranyszobrot.

Bár a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült produkció egy nagyon szép, egyben megrázó romantikus film - mint az összes többi mozgóképes alkotás -, ez sem hibátlan. Az évek során nagyon sok bakit találtak James Cameron kultfilmjében, de a legnagyobbak mégis azok, amikért egyedül az író-rendezőt lehet okolni.

James Cameron vagy nagyon figyelmetlen volt a forgatókönyv megírása közben, vagy egészen egyszerűen csak hidegen hagyta, hogy ily módon kicsit meghamisította az amerikai történelmet; mindenesetre az biztos, hogy a laikus nézőknek fel sem tűnnek ezek a hibák, főleg nem a magyar rajongóknak - még azoknak sem, akik 20-szor is látták már a Titanicot.

Korábban napvilágra kerültek olyan elméletek, miszerint a Leonardo DiCaprio által játszott Jack karaktere valójában egy időutazó volt, aki ugyanúgy felelős a katasztrófáért. De ezt az elméletet valószínűleg csak azért találták ki, hogy megvédjék James Cameron-t, amiért ennyi történelmi hibát halmozott fel a filmjében.

Emlékezzünk vissza például, amikor Jack és Rose az egyik jelenetben arról beszélgetnek, hogy elmennek együtt a Santa Monica-i mólóhoz, hogy olcsó sört igyanak, és addig hullámvasútaznak, amíg hányni nem kezdenek. Igen ám, csakhogy 1912-ben még tervben sem volt a Santa Monica-i hullámvasút, sem a szórakoztató park. Ezek csak 1916-ban nyíltak meg.

De ott volt Jack beszakadt jeges sztorija is: azt mesélte Rose-nak a hajó tatjánál, hogy az apjával gyakran jártak a Wissota-tóhoz lékhorgászni, és egyszer beszakadt alatta a jég. A probléma csak az, hogy a Wisconsin államban található Wissota-tó 1917-ben keletkezett a Wissota Vízerőmű gátja miatt, ami 5 évvel a Titanic katasztrófája után volt, vagyis Jack nem tudott volna arrafelé lékhorgászni az apjával.

További hasonló baki, amik nem illenek bele az 1910-es évekbe: ott volt Jack málhazsákja, ami csak az 1930-as években terjedt el, de a szemébe lógó frizurája sem stimmel, ugyanis akkoriban - társadalmi rangtól és hovatartozástól függetlenül - a rövidre nyírt haj volt a divat, míg Jack hajviselete már az 1990-es éveket idézi.

A füstszűrős cigarettáról már nem is beszélve, amit Jack az egész történet során szív: az első, még krepp-papírból készült füstszűrős cigaretták az 1920-as években jelentek meg, de csak az 1950-es években kezdett el tömegesen terjedni, tehát Jack ezzel is jócskán megelőzte a korát.

Ha kíváncsiak vagytok további bakikra a Titanic-kal kapcsoltban, akkor nézzétek meg ezt a videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás