promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
James Cameron elismerte döbbenetes hibáját a Titanic kapcsán, ami a mai napig milliókat dühít
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

James Cameron is megünnepli az Oscar-díjas alkotás 25. évfordulóját, de még mindig sok a kérdés Jack halála miatt, amelyet oly sok-sok kritika ért hosszú éveken át. Most maga a kanadai rendező próbált meg utána járni saját hibájának(?) a National Geographic segítségével. Meglepő lett a konklúzió. 

1997-ben kerül bemutatásra a Titanic katasztrófájáról készült fantázia elemekkkel telis-teletűzdelt mozifilm. James Cameron már akkor is a világ egyik legismertebb rendezője volt, a híres hajó elsülyedéséről készült dráma végül 1998-ban teljesen megérdemelten el is nyerte a legjobb filmnek járó szobrocskát az Oscar-gálán. A fiatal Kate Winslet és Leonardo DiCaprio a történet szerelmeseiként emlékezeteset alakítottak, és Jack sorsa sajnos végig a hősies halál felé robogott.

Mint ismert, Jack nem tudott és nem is akart felkapaszkodni a jeges Atlanti-óceánon hánykolódó ajtóra Rose mellé. A szerencsétlenül járt hajó utasa így a fagyhalált választotta a jéghideg vízben maradva, miközben újdonsült szerelme éppen csak megmenekült a keresőosztagok állhatatos munkájának köszönhetően. Természetesen a mozi rajongói teljesen kiakadtak a férfi főhős halála miatt, és nem egy ember úgy ül le még a mai napig is megnézni az izgalmas, háromórás eposzt, hogy "Talán majd most Jack is túléli...". Az elmúlt években több tudományos és áltudományos projekt igyekezett bemutatni, hogy vajon Rose tudott-e volna helyet szorítani párjának a törezedett ajtón. 

Nos, James Cameron most a National Geogrpahic-kel karöltve nekiült, és megtervezett egy szinte végletekig kor-, és helyzethű szimulációt, mely a lehető legapróbb részletekig másolata az eredeti helyzetnek. A NatGeon hamarosan bemutatásra kerülő műsorban végül kimondja a rendező, hogy valóban megtehették volna, hogy az emberek még kevesebb ellenérzést szítsanak magukban, amiért a készítők "nem engedték" Jacket az ajtóra:

„Jack túlélhete volna, de sok a változó. Mekkora a hullámzás, mennyi idő alatt ér oda a mentőcsónak. Egy tesztmedencében végzett kísérlet során nem tudjuk szimulálni a félelmet, az adrenalint, mindazt, ami ellenük hat. Nem tudta volna előre látni, amit ma a hipotermiáról tudunk. Nem futtathatott egy csomó különböző kísérletet, hogy megtudja, mi működik a legjobban. Lehet, hogy Jack túlélése az életükbe került volna, [és] a férfiaknak akkoriban volt egy lovagi kódexe. Ehhez adtuk hozzá az egyéni jellemét. Szerelmes volt, és ezért feláldozta önmagát. A mai ismereteim alapján kisebbre hagytam volna az ajtót, semmi kétség."

A National Geographic műsorán ma este kerül sor a Titanic: 25 év múlva James Cameronnal premierjé, egyelőre csak eredeti nyelven. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás