promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt a Rendőrakadémia filmek veterán sztárja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hurst rendőrparancsnok csalatkozott a széria már eltávozott csillagaihoz, ám az őt játszó George R. Robertson emléke így örök maradhat a klasszikus mozi megunhatatlan részeinek köszönhetően. 89 esztendős korában távozott az élők sorából. 

Bár George R. Robertson már az első, 1984-es epizód elején sem tűnt fiatalnak, valójában csak 1933-ban született a kanadai Bramptonban, és hazájában is hunyt el. Családja beszámolója szerint még az elmúlt hét vasárnapján hunyta le örökre szemeit egy torontói kórházban. Hurst parancsnok egykori megformálója már évek óta betegeskedett, utolsó aktív korszakában is inkább csak mellékszerepeket vállalt, jobbára TV-filmekben és sorozatokban. Utoljára 2017-ben színészkedett. 

Robertson bő hatévtizedes pályafutása során népszerű volt a filmkészítők körében, ám komoly egyéni elismerést nem sikerült besöpörnie, néhány Oscar-jelölt moziban jutott számára egy-egy kevéssé emlékezetes karakter. Feleségével 61 éven keresztül alkottak egy párt egészen a színész múlt heti haláláig. Emlékezete mégis fennmaradhat a Rendőrakadémia filmekben betöltött jellegzetesen szigorú, ám szerethető karaktere miatt, amelyet hat részen keresztül töltött be. 

Az iszdb.hu listája szerint a harmincas kreditlistából immár Robertson a tizenegyedik színész aki elhunyt az eredeti Rendőrakadémia tagjai közül. 

Családja döntése értelmében nyilvános és végős búcsúztatására márciusban kerül sor Kanadában. Isten nyugosztalja, Parancsnok Úr!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás