promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Lassard parancsnok
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az amerikai színész kilencvennyolc éves korában hunyt el hétfőn a Washington állambeli North Bendben, halálhírét lánya közölte a The New York Times című lappal. George Gaynes Finnországban, Helsinkiben született 1917. május 16-án George Jongejans néven. Anyja orosz művész, apja holland üzletember volt. George Gaynes fiatalon operaénekléssel próbálkozott, az Egyesült Államokba a második világháború után került. Szerepelt színdarabokban és baritonjának köszönhetően musicalekben és operákban is, később mégis a színészetre váltott.

Az 1984-es Rendőrakadémiában alakította először Lassard parancsnokot, és a kultikussá vált vígjáték mind a hat folytatásában megtartotta a szerepét.

Másik nagy sikere a Punky Brewster című televíziós sorozat volt, amelyben az özvegyember Henry Warnimont alakította, aki befogad egy kislányt.

Játszott az Aranyoskám című filmben - amelyben szerepe szerint heves vonzalmat táplált a Dustin Hoffman által megformált női karakter iránt - és több tévésorozatban, köztük olyanokban, mint a Mission: Impossible és a manapság nagy sikerrel futó Hawaii Five-0 eredeti változatában.
 
Utolsó munkája a 2003-as Szakítópróba volt Ashton Kutcher és Brittany Murphy főszereplésével. 

Végül jöjjön a két kedvenc jelenet, amik közül az egyiket már biztosan kitaláltátok melyik lesz. Igen, az a cida, ami mindenkinek beleégett a fejébe, aki ismeri a sorozatot. Na meg a légy! 


Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás