Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fluor Tomiék is kérnek a zenekari támogatásból, de csak egy feltétellel

Fluor Tomiék is kérnek a zenekari támogatásból, de csak egy feltétellel

Zene, Film & Kultúra

Fluor Tomiék is kérnek a zenekari támogatásból, de csak egy feltétellel

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 09:42

A Wellhello, azaz Fluor és Diaz is belemennek az úgynevezett raktárkoncert sorozatba, de a pénzt nem ők akarják eltenni. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter anno még garázskoncertként emlegette a sorozatot, de most már tudjuk, hogy ezek az úgynevezett raktárkoncertek lesznek, aminek keretén belül a kormány 5,3 milliárd forinttal támogatja a fesztivál nélkül maradt zenészeket.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő anno a Facebook oldalán bejelentette, hogy várhatóan szeptemberben teszik közzé azoknak a raktárkoncerteknek a felvételeit, amelyeket a kormány támogatásából szerveznek meg, hogy segítsék a koronavírus-járvány és az elmaradt fesztiválok miatt nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenei ipart.

Az illusztris névsorba nagyjából 150 zenekar fért be, aminek a kiválasztását olyan emberek segítették, mint például Lobenwein Norbert, aki több hazai nagyfesztivál, köztük a VOLT főszervezője.

A kormányszóvivő elmondta: a koncertek fellépői között olyan nevekre számítanak, mint Tóth Gabi és Tóth Vera, Demjén Rózsi, a Tankcsapda vagy Balázs Fecó. A Wellhello még gondolkodik a dolgon, de úgy néz ki bele fognak menni.

„Örülünk a lehetőségnek, még nem adtunk választ a felkérésre, egy kikötésünk volt, a pénz a zenekar többi tagjának menjen az utolsó forintig. Én és Diaz nem szeretnénk kivenni a ránk eső részt”

- mesélte a Blikknek Fluor, aki Diazzal együtt egy harminc fős stábbal dolgozik.

Lobenwein Norbert fesztiválszervező anno hozzátette azt is, hogy nem szeretné, hogy a tehetősebb zenekarok csapjanak le a támogatás nagy részére, így legfeljebb 15 millió forint járhat egy produkciónak.

A koncerteket az Antenna Hungária szakemberei veszik fel, és ezek élő adásban vagy felvételről online lesznek elérhetőek, ingyenesen.

Borítókép: Adam Temesi