promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az EFOTT, a Strand, és minden nagyobb fesztivál elköszönt erre az évre
Borítókép:  STRAND offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden tervezett nagyfesztivál közleményt adott ki, hogy idén már ne készüljön senki bulira.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még július közepén jelentette be, hogy a hónap végén el fogják dönteni, mi legyen a tömegrendezvények sorsa. Már ekkor érezte mindenki, hogy vesztésre áll az ügy, mivel lefújták az augusztus 20-ai rendezvényeket a tűzijátékkal együtt.

Az egy kalap alatt kezelendő három legnagyobb fesztivál, vagyis a Sziget, a VOLT, valamint a Balaton Sound már április végén eldöntötte, hogy törlik az idei eseményüket. Nem volt kedvük lutrizni, és adminisztráció szempontjából is kivitelezhetetlen volt ennyi külföldi előadót átmozgatni, szerződést variálni velük, és a többi.

Rengetegen amúgy is eldöntötték a külföldi nagyobb csapatok és előadók közül, hogy idén már nem állnak színpadra. A maradék fesztivál főleg hazai nevekkel töltötte meg a színpadokat, akiknek úgy kellettek volna ezek a fellépések, mint egy korty víz a sivatagban. Aki nem spórolt a vizével, az lehet kiszárad, mivel a kormány bejelentette, hogy a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályokat augusztus 15-e után is fenntartják.

Ez ugyebár azt jelenti, hogy nem lehet 500 fő feletti rendezvényeket lebonyolítani. Egy nagyobb fesztiválnak a stábja se jön ki ennyiből, szóval minden megy a levesbe.

A kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek számára elérhetővé teszik.

„Köszönjük nektek azt a mérhetetlen támogatást, amit nap mint nap üzenetek és megvásárolt jegyek formájában kapunk tőletek, ebből fogunk új lendületet venni! Ígérjük, hogy mindent bepótolunk, amit idénre terveztünk és 2021-ben egy minden eddiginél nagyobb bulival térünk vissza! (…)A megvásárolt jegyekkel kapcsolatban hamarosan minden információt közzéteszünk itt, természetesen lesz lehetőségetek a jegyek visszaváltására és 2021-re való átvitelére is.”

- írta közleményében az EFOTT

A Strand, a SZIN, a Fishing on Orfű, a Campus (Campus Eleven), és a Kolorádó Fesztivál már biztosan elmarad. A Művészetek Völgye megpróbálja összehozni a dolgot, és azt írták, ők bizony kicsiben is nagyok lesznek valahogy. A nyíregyházi Vidor Fesztivál a színházi előadásokat megtartja, de a szokásos ingyenes koncertek náluk is el fognak maradni a nagy és kisszínpadon. Ettől még zene lesz, mivel néhány előadó fellép majd a szabadtéri színpadon, illetve a Vidor kert színpadán is. Itt persze korlátozott lesz a belépés.

A nagyobb fesztiválok, amiket így biztosan nem lehet összehozni azt kérik, hogy aki teheti, az ne váltsa vissza a megvásárolt belépőjét, hanem vigye át 2021-re. Most jelenleg ennyivel tudjátok segíteni őket.

Jöjjön zárásnak egy kis szívfájdítás a Sziget aftermoviejával. A végén a 2020-at húzzátok le, és írjátok át fejben 2021-re.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás