promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Idegen lény az Antarktisznál? A tudósokat is sokkolta az arctámadószerű, 20 karú teremtmény

Idegen lény az Antarktisznál? A tudósokat is sokkolta az arctámadószerű, 20 karú teremtmény

Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

A bizarr lény láttán garantáltan kiráz a hideg, senki sem gondolta volna, hogy egyáltalán létezhet ilyen entitás a valóságban.

Ha azt hitted, hogy az óceán mélye nem tartogat további meglepetéseket, hatalmasat tévedtél: egy hátborzongató, rémálomba illő bizarr lényt fedeztek fel az Antarktisznál, a mélytengerben. Ez is egy újabb jele annak, hogy még megannyi különös lény élhet a Földön, melyek létezéséről nem is tudunk.

Ettől a legújabb felfedezéstől azonban valószínűleg téged is ki fog rázni a hideg: a tudósok egy olyan lényre bukkantak, mely úgy néz ki, mintha egyenesen az Alien-filmekből származna, mivel megtévesztésig hasonlít az arctámadókra. A bizarr lény karjai akár 20 centi hosszúra is megnőhetnek.

Nerida Wilson, a Nyugat-Ausztráliai Múzeum tengerbiológusa a felfedezés jelentőségét hangsúlyozva megjegyezte, a felfedezés egy olyan tanulmány keretében történt, melynek eredményeképpen 7 új, eddig ismeretlen fajjal bővült e lények száma.

Négyet újonnan fedeztek fel, hármat pedig a DNS-szekvenálás feltalálása előtt eredetileg tévesen különböző állatfajoknak minősítettek. Egy másik szakember, Angela Stevenson, a németországi GEOMAR Helmholtz Center for Ocean Research Kiel kutatója azonban meglepő kijelentést tett a bizarr lény kapcsán.

Stevenson elmondta, annak ellenére, hogy ezek a lények mennyire félelmetesnek tűnnek, az ilyen felfedezések segítenek jobban megérteni az ökoszisztémát ezekben a régiókban, hangsúlyozva, hogy ezen felfedezések nem csupán arról szólnak, hogy új neveket adunk a fajok listájához; döntő fontosságúak a tengeri ökoszisztémákon belüli összetett kölcsönhatások megértéséhez is.

Minden egyes felfedezett új fajjal mélyebb betekintést nyerhetünk az óceánok élővilágának gazdagságába, különösen az olyan nehezen hozzáférhető helyeken, mint az Antarktisz mélységei.