promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő dolgot csinált az idős nő egy MÁV-vonaton egy tinivel, képek készültek, ez volt a legbizarrabb
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valaki észrevette, és azonnal szóvá is tette, rengetegen felháborodtak az eset kapcsán.

Mostanság már szinte mindenkinek ott lapul egy okostelefon a zsebében, amivel hangot, képet, videót rögzíthet. Naiv dolog lenne azt hinni, hogy ezeket csak akkor használják, amikor lehet, bizony bőven készülnek titkos felvételek, amik aztán kínos pillanatokat okozhatnak.

Ez amellett, hogy teljesen illegális, visszaélésekre is lehetőséget ad, ezért főhősünk nagyon is jól járt el, amikor figyelmeztette az áldozatot, hogy a vele szemben ülő, látszólag kedves néni nem véletlenül fordította felé a telefonját.

Történt ugyanis egy hazai vonaton, hogy egy fiatal lányt többször is lefotózott egy utas, méghozzá titokban, anélkül, hogy arra bármiféle engedélyt kért volna tőle. A történet a Threads nevű platformon terjedt el és teljesen jogosan sokakat felháborított:

„Annyira feldühítettem magam. Háttal ültem a vonaton, egy 50-60-as néni átlósan tőlem eggyel szintén háttal. Észrevettem, hogy lefényképez egy lányt (nem tudom miért, lehet zavarta, hogy haspólóban van úgy, hogy nem egy csontváz, de amúgy nagyon szép volt). Megint lefotózta, ez nem véletlen, aztán már küldte volna másnak. Egyből felálltam, megkérdeztem, hogy ismeritek-e egymást. A lány mondta, hogy nem; én mondtam neki, hogy csak azért kérdezem, mert lefotózott kétszer is. Undorító!”

Bár a posztból nem derült ki, hogy miért fotózta le a nő – igazából nem is lényeg, engedély nélkül senkit nem fényképezgetünk –, többen is írták, hogy hasonló, észrevétlen zaklatás áldozatai lettek. Emellett olyanok is voltak, akiket ok nélkül gyanúsítottak meg hasonló dolog miatt, holott nem követtek el semmit.

Nem véletlen, hogy egyes telefongyártók még néma üzemmódban sem halkítják le a zárhangot, Japánban ez különösen igaz, hiszen ott elterjedt az az undorító szokás, hogy lányok szoknyája alá fotóznak ismeretlenek. Ilyen helyzetben, legyen az Japán vagy Magyarország, a legjobb, ha úgy járunk el, mint a posztoló, és figyelmeztetjük az áldozatot – akár még rendőrt is hívunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás