promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a bizonyíték? A gízai piramis mellett gigantikus szerkezet bújik meg egy temető alatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy felfedezést tettek a tudósok, elképesztő izgalmak várhatók.

Az egyiptomi piramisok közelében is számtalan építmény és szerkezet rejtőzik a homok takarásában, a kutatók és tudósok pedig folyamatosan tárják fel ezeket. A homok mélye pedig számtalan titkot rejt még, nem is olyan régen még a Netflix is bemutatott a ma zajló feltárásokról egy dokumentumfilmet. Ebben pedig az egyiptomi sztárrégészek hatoltak be a föld mélyébe, hogy az adás keretében többek között felnyissanak egy addig érintetlen szarkofágot is.

Fantasztikus képsorokon mutatták be a streamingszolgáltató műsorán, hogy az egyiptomi régészet előtt még rengeteg felfedezésre váró dolog áll. És meglepő, de ezek között még rejtett piramisok is lehetnek. Ennek nyomait keresi például Záhi Havássz, és ezt a műsorban is bemutatják.

Újabb elképesztő felfedezésről jött most hír.

Az Archaeological Prospection nevű tudományos folyóiratban most arról lehet olvasni, hogy a gízai piramisok melletti temető alatt azonosították valamiféle anomáliát a szakértők. A temető amúgy több ezer éves és a királyi család tagjai fekszenek benne, mellettük pedig a királyi családhoz ezer szállal kötődő, magas rangú világi urak. 

A temető közepén aknák lehetnek, amelyek egyéb sírkamrákhoz vezethetnek a homok alatt. A tudósok egy L-alakú építményszerkezetet azonosítottak, amely kapcsolódik egy másik nagyobb szerkezethez. Több méterrel a homok alatt találhatók ezek a szerkezetek, ám egyelőre nem tudni, hogy mit rejthetnek, hiszen ehhez komoly ásatásokra van szükség még az elkövetkező időszakban.

Feltételezik, hogy 10 méter mélyben akár egy sírbolt is lehet, és a másik szerkezet ennek a bejárata. Tehát egy komplexumnak érzékelhették a falait, egyelőre az derült még ki, hogy ezeket később az alkotók tölthették fel homokkal.

Részletesebben, képekkel is a felfedezésről:

(via ArtForum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás