promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Űrből készült fotó az egyiptomi piramisokról, itt a bizonyíték, bebizonyosodott az, amit csak sejtettek a szakemberek?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kutatók fontos állítást tettek az egyiptomi piramisokról. A NASA képet is közölt a világűrből az építményekről.

Az egyiptomi piramisok a világ legrejtélyesebb építményei közé tartoznak. Monumentalitásuk sok emberben elejti a gondolat csíráját annak, hogy lehetséges, hogy vajon az egyiptomiak kaptak valamilyen külső segítséget ahhoz, hogy felépítsék ezeket az elképesztő építményeket? Ám ezen nagy kérdések mellett is akadnak olyanok, amelyekre nagyon nehezen lehet megadni a választ, és lehet, hogy ezen kérdések megválaszolása nem is a régészek feladata.

Az űrből készültek képek a nagy egyiptomi piramisokról, a gízai piramisokról, és a fotók bizony nagyon érdekes dolgokról mesélnek.

Azt tudjuk, hogy az egyiptomiak figyelték az éjszakai égboltot, és a csillagképeket el is nevezték, méghozzá az isteneikről. Ám kérdés marad az, hogy a piramisok építését tényleg hozzá igazították-e a csillagokhoz? Van olyan feltételezés, és egyre többen vannak, akik osztják azt a nézetet, hogy a gízai piramisok elhelyezkedése nem véletlen, azok a csillagok elhelyezkedésére utalnak. A megfejtés pedig az Orion-öv három csillagához vezethet minket.

Persze az elmélet után számos sci-fi teória látott napvilágot, amely arra utal már, továbbvíve az építmények kapcsolatét a piramisokkal, hogy valójában azért építették a piramisokat, hogy ezek átjáróként funkcionáljanak a különböző csillagokhoz. Sokszor pedig olyan emberek védik ezt a teóriát, akik az ősi idegenek segítéségét az egyiptomi piramisok építésénél is alapvetésként kezelik.

Ám atok, akik azt nem fogadják el, azzal érvelnek, hogy a három piramis időben nagyon távol épült egymástól, tehát semmiképpen nem lehet szó szándékolt tervezésről.

Ám abban sok kutató egyetért, hogy a piramisok az égből jött segítséggel épültek, bár nem úgy, ahogy az összeesküvés-elméletek hívei gondolják. Az Orion-övhöz való kapcsolódás ugyan kevésbé lehetséges a szakemberek többsége szerint, ám az biztos, hogy az építésnél, a tökéletes formáknál segítségól hívták a Nap mozgását, és a csillagok állását is.

(via Astronomy)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás