promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási zavar támadt, olyan helyen találtak több ezer éves piramisokat a Földön, amely minden tudományos előfeltevésnek ellentmond
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazi zavart okozott, és a tudományos élet a mai napig véleménykülönbségbe kerül a felfedezés miatt.

A piramisok bámulatos építmények, a világ csodái közé tartoznak, és ha ilyen építményekről van szó, általában Egyiptomra gondolunk, vagy éppen a maják zseniális építményeire Közép-Amerikában, pedig kevesen tudják azt, hogy a legtöbb piramis nem is ezeken a helyeken van, hanem egy másik afrikai országban, közel egyiptomhoz, de mégsem Egyiptomban. Közben pedig az elmúlt évszázadban bizony rengeteg piramist fedeztek fel Kínában is, köztük a leghíresebb kínai császár sírját is, akinek egyelőre nem merik felnyitni a sírboltját, mivel félnek, hogy nem tudnák megfelelően prezerválni az ott talált tárgyakat,

pedig a leírások alapján mesés kincsek és felbecsülhetetlen értékű dísztárgyak lehetnek lehetnek a király mellé temetve.

Korábban amúgy több cikkben szó volt arról is, hogy akár egyes, több ávszázaddal ezelőtti magyar ábrázolásokon magyar piramisok is lehetnek. Bár érdekes felvetés volt, több helye nis cáfolták ezeket. Ám Európában egy helyen úgy tűnik, hogy mégis piramisokat találtak, ez a hely pedig Görögország, ezekről az építményekről pedig már több mint 1800 évvel ezelőtt Pauszaniasz is beszámolt. Ám ezen piramisok közül egyik sem maradt fent, és azt sem tudjuk, hogy tényleg hasonlítottak-e például az egyiptomiakra.

Ám két piramiszerű építmény a mai napig is található Görögországban, és ezen építmények nagy vitákat kavarnak a szakértők köreiben, tudományos berkekben.

Az egyik piramis Hellinikon piramisa, míg a másik Ligurióban. A kutatók azt feltételezik, hogy ezeket egyfajta védelmi állásként használhatták a régiek, az egyik bizonyíték erre az, hogy nagy szobák találhatók bennük, és csak belülről lehet bezárni ezeket. Ám a célokat illetve sincs teljes konszenzus a tudósok körében, mivel például Pauszaniasz sírként utal a görög piramisokra a munkájában. Csiszolatlan kövekből készültek, sokkal egyszerűbb a kiképzésük, mint az egyiptomi társaiknak.

Sok tudós pedig úgy gondolja, hogy akár az egyiptomi piramisoknál is régebbiek lehetnek. De pont ez az a kérdés, amely folyton visszatérően vitákat gerjeszt a tudósok körében, hiszen egyelőre nem tudták megállapítani, hogy mikor építették ezeket a gigantikus épületeket az ókori görögök.

Így néznek ki ezek az építmények európában:

(Forrás: Múlt-kor, Greek Reporter)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás