promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fényárban úszó titkos átjáró nyílt meg a maja piramisban, az emberiség sosem látott még ilyet, amit az alagút mélyén felfedeztek
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértők és tudósok is megdöbbenéssel adóztak a felfedezés előtt.

Ha Közép-Amerika rejtélyes civilizációiról beszélünk, akkor hamar be kell látnunk, hogy itt gigászi városokról és néhol meglehetősen fejlett tudományos világlátásról kellene beszélnünk, miközben még most is arról cikkeznek az újságok, hogy a dzsungel mélyén újabb és újabb, több ezer évvel ezelőtt létezet gigantikus várost fedeztek fel. A dzsungel azonban mindent benőtt, így a szakembereknek tényleg nagyon nehéz dolguk van az épületek felfedezésekor, nem úgy, mint Egyiptomban.

Egy ősi maja piramisban most meghökkentő felfedezést tettek a tudósok, és erről a brit Express számolt be hosszabb cikkében. A szakértőkből álló kis csapat igazi relikviákat talált, amelyekkel korábban még sosem találkoztak Mexikóban, de más helyeken sem. A felfedezés tehát egyedülálló a maga nemében. Titkos alagutat találtak a piramisban, amely mélyre vezette őket Teotihuacanban, ahol a mai napig nagy feltárások zajlanak, és minden apró kis tárgyyal közeleb tudunk jutni a több ezer évvel ezelőtt élt civilizáció kultúrájához és mindennapi dolgaihoz. 

A helyszín amúgy mezoamerika legnagyobb kereskedelmi központja lehetett korábban.

Olyan tárgyakat találtak, amelyeket aranygömböknek neveztek el a felfedezők, sosem láttak még korábban ilyeneket. Amúgy pedig egy robot bukkant rá ezekre egy, az alagúthoz kapcsolódó mellékfolyósóban. Sárgás, fémesnek, tűnő gömbök voltak a járatban mindenhol. A területen dolgozó több régész is megjegyezte, hogy ezzeh hasonlókkal még nem találkozott soha régészeti lelőhelyen. A gömbökről később megállapították, hogy a belsejük agyag, csak becsomagolták őket arannyal borított anyagba, aranyfóliába.

A golyóbisok körüli falak is ilyen aranyfóliával voltak borítva, és ha fény érte őket, akkor világítottak. A kutaók szerint a szobában lévő tárgyak valószínűleg az égboltot, a csillagokat és a bolygókat utánozták, és a szóba egyfajta megfigyelőállomás lehetett korábban.

Így néz ki az ősi maja metropolisz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás