promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató halálpiramist találtak, még a régészek is ledöbbentek a több száz éve elrejtett szörnyűségek láttán
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rejtélyes építmény szörnyű titkokat rejtett.

Világszerte nagyon sokan azt hiszik, hogy csak Egyiptomban vannak piramisok, mivel azok a legismertebbek és legtitokzatosabbak, de ez nem igaz, ugyanis máshol is léteznek ilyen kifejezetten érdekes, rejtélyes építmények, hiszen egyebek között Mexikóban is találhatunk belőlük bőven – sőt, még Magyarországon is vannak hasonló dolgok, szóval nem kell messzire mennünk értük.

Persze a mexikói piramisok másabbak, mint az egyiptomiak, első ránézésre meg lehet mondani, hogy melyik honnan való. Azt viszont már nem lehet olyan könnyen megmondani, hogy milyen szörnyű titkok lapulnak a belsejében, alatta, vagy akár mellette – nemrég is tettek egy olyan hihetetlen felfedezést egy maja piramissal kapcsolatban, ami egyenesen ledöbbentette a régészeket.

Sokan csak halálpiramisnak nevezik azt a több száz éves építményt, ami 20 lefejezett holttestet rejtett.

Az eddigi vizsgálatok alapján mindegyik áldozat fiatalon halt meg, és valószínűleg feláldozták őket az építkezés minden fontosabb szakaszánál, hogy így kapcsolódjanak össze a felsőbb erőkkel, a túlvilággal, és így kapjanak áldást a piramisra. Külön kamrákba rakták a holttesteket, amiket ülő pozícióba helyeztek el, és sokuk koponyája el volt deformálódva – de ezt direkt csinálták az érintettekkel gyerekkoruktól kezdve, hogy ezzel állítsanak különlegesebb áldozatokat.

Egészen hátborzongató belegondolni, hogy a két kamrát nagyjából 1200 év különbséggel találták meg, vagyis sok áldozat létezéséről ilyen sokáig még csak nem is tudtak a szakemberek. A maja civilizáció a mai napig képes meglepetésekkel szolgálni az emberek számára, de eddig talán ez volt a legdurvább, amibe belebotlottak a régészek, hiszen az úgynevezett halálpiramis valóban hű a nevéhez.

Itt lehet megtekinteni egy tartalmas videót a maja piramisokról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás