promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
160 tonna aranyat ástak el, amihez az utat egy térképre írták, de senki sem tudja megfejteni

160 tonna aranyat ástak el, amihez az utat egy térképre írták, de senki sem tudja megfejteni

Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Te neki indulnál megkeresni a 160 tonna aranyat és ezüstöt? Most a lehetőség mindenki előtt nyitva áll. 

A holt-tengeri tekercseket véletlenül fedezték fel 1947-ben, amelyet egy beduin kecskepásztor a Jeruzsálem melletti Qumránból talált meg. Ez a felfedezés a régészeknek ablakot nyitott a múltba, a vallástudósoknak pedig fontos támpontokat a Biblia megalkotásához. Az ásatások végül mintegy 850 dokumentumot tártak fel, köztük az Ószövetség bőrre és papiruszra írt részeit, amelyek az időszámításunk előtti második századból származnak.

Forrás: Wikipédia

Egy tekercs kiemelkedik a többi közül. Ez a tekercs egy vékony rézlapra felírt rejtélyes nyelven tartalmaz egy sok szakértő szerint kincses térképet, amely részletes útbaigazítást ad arra vonatkozóan, hogy hol rejtőzik a hihetetlen mennyiségű arany- és ezüstvagyon. A réztekercset 1952-ben fedezték fel a qumráni 3. barlangban. Az elemzés kimutatta, hogy kis mennyiségű ónnal ötvözött rézből áll a tekercs. A kutatók kezdetben azt hitték, hogy két külön tekercsről van szó, de miután vizsgálat céljából szétvágták, realizálták, hogy a vékony fém két évszázaddal ezelőtt elpattant és kettévált.

A TEKERCS TITKAI

Rejtély övezi ezt a tekercset és annak tartalmát, mivel a tudósok nem tudnak megegyezni a szöveg fordításában. A tekercs szinte teljes egészében mishnai héber nyelven íródott, bár számos görög nyelvű bejegyzést tartalmaz. További bonyodalom, hogy a szöveg olyan szavakat és hivatkozásokat tartalmaz, amelyeket a szakértők egyszerűen nem értenek. A legtöbb korai héber szöveg vallási jellegű, és külön szókincset tartalmaz.

A réztekercs nem vallásos, és olyan szavakat és kifejezéseket tartalmaz, amelyek nem találhatók meg más ősi szövegekben, ami megnehezíti a pontos fordítást, és nyitva hagyja az ajtót a széles értelmezés előtt.

A tudósok 63 külön bejegyzést azonosítottak a réztekercsen, amelyek leírják a becslések szerint több mint 160 tonna rejtett arany és ezüst helyét. A fordítások azonban homályosak és nem konkrétak. Az egyik bejegyzés egy kincset ír le, amelyet "A tartály alján lévő ereszcsatornában" kell találni. Egy másik bejegyzés a 65 aranyrúdra vonatkozik, amelyek "A tiszteletadás régi házának üregében, a láncplatformon találhatók". A történészek nem ismerik fel ezeket a referenciapontokat, és nem tudják, hol kezdjék a kincskeresést.

A Holt-tengeri tekercsek egy részét, köztük a réztekercset is, kiállították az Egyesült Államokban. A San Diego-i Természettudományi Múzeumban megtalálhatóak, így akik a fémlemezre rajzolt térképre kíváncsiak, és a régészek, tudósok és kincsvadászok által sem talált kincsestérképet megfejtenék, megtalálják az említett múzeumban.