promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
160 tonna aranyat ástak el, amihez az utat egy térképre írták, de senki sem tudja megfejteni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Te neki indulnál megkeresni a 160 tonna aranyat és ezüstöt? Most a lehetőség mindenki előtt nyitva áll. 

A holt-tengeri tekercseket véletlenül fedezték fel 1947-ben, amelyet egy beduin kecskepásztor a Jeruzsálem melletti Qumránból talált meg. Ez a felfedezés a régészeknek ablakot nyitott a múltba, a vallástudósoknak pedig fontos támpontokat a Biblia megalkotásához. Az ásatások végül mintegy 850 dokumentumot tártak fel, köztük az Ószövetség bőrre és papiruszra írt részeit, amelyek az időszámításunk előtti második századból származnak.

Forrás: Wikipédia

Egy tekercs kiemelkedik a többi közül. Ez a tekercs egy vékony rézlapra felírt rejtélyes nyelven tartalmaz egy sok szakértő szerint kincses térképet, amely részletes útbaigazítást ad arra vonatkozóan, hogy hol rejtőzik a hihetetlen mennyiségű arany- és ezüstvagyon. A réztekercset 1952-ben fedezték fel a qumráni 3. barlangban. Az elemzés kimutatta, hogy kis mennyiségű ónnal ötvözött rézből áll a tekercs. A kutatók kezdetben azt hitték, hogy két külön tekercsről van szó, de miután vizsgálat céljából szétvágták, realizálták, hogy a vékony fém két évszázaddal ezelőtt elpattant és kettévált.

A TEKERCS TITKAI

Rejtély övezi ezt a tekercset és annak tartalmát, mivel a tudósok nem tudnak megegyezni a szöveg fordításában. A tekercs szinte teljes egészében mishnai héber nyelven íródott, bár számos görög nyelvű bejegyzést tartalmaz. További bonyodalom, hogy a szöveg olyan szavakat és hivatkozásokat tartalmaz, amelyeket a szakértők egyszerűen nem értenek. A legtöbb korai héber szöveg vallási jellegű, és külön szókincset tartalmaz.

A réztekercs nem vallásos, és olyan szavakat és kifejezéseket tartalmaz, amelyek nem találhatók meg más ősi szövegekben, ami megnehezíti a pontos fordítást, és nyitva hagyja az ajtót a széles értelmezés előtt.

A tudósok 63 külön bejegyzést azonosítottak a réztekercsen, amelyek leírják a becslések szerint több mint 160 tonna rejtett arany és ezüst helyét. A fordítások azonban homályosak és nem konkrétak. Az egyik bejegyzés egy kincset ír le, amelyet "A tartály alján lévő ereszcsatornában" kell találni. Egy másik bejegyzés a 65 aranyrúdra vonatkozik, amelyek "A tiszteletadás régi házának üregében, a láncplatformon találhatók". A történészek nem ismerik fel ezeket a referenciapontokat, és nem tudják, hol kezdjék a kincskeresést.

A Holt-tengeri tekercsek egy részét, köztük a réztekercset is, kiállították az Egyesült Államokban. A San Diego-i Természettudományi Múzeumban megtalálhatóak, így akik a fémlemezre rajzolt térképre kíváncsiak, és a régészek, tudósok és kincsvadászok által sem talált kincsestérképet megfejtenék, megtalálják az említett múzeumban.

Forrás: copper.org

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás